Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το 2023!

Με πολλές ευχάριστες στιγμές και ακόμα καλύτερες αναγνώσεις!

Γίνε δέντρο

Συγγραφέας: Maria Gianferrari

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Felicita Sala

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2730-4

Σελίδες: 52

Ημερομηνία Έκδοσης: 28/11/2022

Μια λυρική, και υπέροχα εικονογραφημένη ματιά στο μεγαλείο των δέντρων – και σε όσα εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να μάθουμε από αυτά.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς είναι το Γίνε Δέντρο! Μας ενθαρρύνει να στραφούμε στη φύση για καθοδήγηση έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

Είναι πλέον γνωστό ότι φωτογραφίζω ότι με εμπνέει στην πόλη και όσο περίεργο και αν ακούγεται, υπάρχουν δεντρα που παρατηρώ στη Θεσσαλονίκη ακόμα και στην Αγγελάκη. Οι κορμοί των δέντρων , τα φύλλα , οι αλλαγές που υφίστανται ανάλογα με την εποχή, είναι κάτι που με πολύ ενδιαφέρον χαζεύω και φυσικά φωτογραφίζω!

Ετσι αυτό το βιβλίο το λάτρεψα, γιατί αντίστοιχο δεν είχαμε στη βιβλιοθήκη μας και είναι αφορμή για τους μικρούς αναγνώστες, να μάθουν να παρατηρούν τα δέντρα όπου τα συναντούν, να εμπνευστούν από όλα τα μέρη του ακόμα και από τις ρίζες :

Άσε τις ρίζες σου να απλωθούν , να τυλιχτούν και να κουλουριαστούν μέσα στο χώμα , για να σε στηρίξουν.”

και να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν δέντρα γύρω μας ,να τα προστατεύουμε, να θαυμάζουμε το μεγαλείο τους και περνάει το μήνυμα πως όλοι μαζί οι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε δυνατοί σαν δάσος!

Βρείτε το εδώ και την παρουσίαση στο ΤΙΚ ΤΟΚ εδώ

Ένα δώρο για σένα

Συγγραφέας: Emily Winfield Martin

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

ISBN: 978-618-03-3313-8

Σελίδες: 48

Ημερομηνία Έκδοσης: 08/12/2022

Ένας ύμνος στην αγάπη και στους τρόπους που μπορούμε να πούμε «σ’ αγαπώ». Ένας ποιητικός φόρος τιμής στις απλές χαρές της ζωής και της φύσης, και μια υπενθύμιση ότι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε ο ένας στον άλλον είναι ο χρόνος που περνάμε μαζί.

Το δεύτερο βιβλίο για το ξεκίνημα του 2023 είναι το Ένα δώρο για σένα. Απλά μ α γ ι κ ό!

Είναι το βιβλίο που μας μαθαίνει ποια είναι τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή. Αυτά που χωρούν σε μια τσέπη ή άντε δυο. Μέσα από μικρά στιχάκια τα λέει όλα! Συγκινητικό και απαραίτητο για να εστιάζουμε στην ουσία της στιγμής , στην μαγεία του ΤΩΡΑ. Το δώρο της σιωπής αλλά και της φασαρίας, το δώρο του να ‘σαι μοναχός χωρίς να νοιώθεις μόνος και άλλα πολλά…

Βρείτε το εδώ και την παρουσίαση στο ΤΙΚ ΤΟΚ εδώ

Advertisement