Η Έλλα και το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Συγγραφέας: Meg McKinlay

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Karen Blair

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-3017-5

Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 29/09/2022

H ‘Ελλα στο σπίτι της έχει πολλά άχρηστα πράγματα! Σπασμένες γυάλες για ψαράκια, χαλασμένα τρίποδα ποδηλατάκια , παπούτσια , παλιά ρουχα… Άχρηστα… αυτό νόμιζε η ίδια και ο πατέρας της. Οι δυο τους αποφασίζουν μια μέρα να ξεκαθαρίσουν τα χρήσιμα από τα “άχρηστα πράγματα” . Όμως κάτι περίεργο εξελίσσεται στην όμορφη ιστορία μας.

Μήπως αυτά τα πράγματα που πρόκειται να πεταχτούν είναι θησαυρός για κάποιους άλλους;

Στον δρόμο τους για να πετάξουν όλα αυτά τα αντικείμενα οι γείτονες θα βρουν μεγάλο ενδιαφέρον για κάποια από αυτά.

Όπως οι παλιές κουβέρτες είναι πολύ χρήσιμες για την κυρία Εσποζίτο ή το τρίκυκλο είναι τέλειο για τον κύριο Μοντγκόμερι.

Τελικά μέχρι να φτάσουν στα σκουπίδια θα έχουν να πετάξουν κάτι; ή θα τα έχουν αφήσει να τα επαναχρησιμοποιήσουν οι γείτονες;

Σε μια εποχή όπου πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη , είναι απαραίτητο η ανακύκλωση μπει στη ζωή μας και να πραγματοποιείται ακόμα και από αρκετά μικρές ηλικίες. Αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει να καταλάβουν οι μικροι αναγνώστες την σημασία του να μην πετάμε αντικείμενα αλλά να βρίσκουμε άλλον τρόπο για να τα επαναχρησιμοποιούμε ή να τα βάλουμε για ανακύκλωση.

Οι παλιές κουβέρτες μπόρεσαν να ξανα χρησιμοποιηθούν για να ζεσταίνονται τα σκυλάκια μέσα στο σπιτάκι τους , το τρίκυκλο έγινε ένα τέλειο διακοσμητικό για τον κήπο με λουλουδάκια πάνω του, τα ρούχα έντυσαν ένα σκιάχτρο!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ΜΗΝ πετάξουμε κάτι και αυτό το βιβλίο είναι μια πολύ καλή επιλογή για να εισάγουμε τα παιδιά στην έννοια της διαχρονικότητας των αντικειμένων, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του

101 τρόποι για τη διαχείριση του θυμού και άλλων έντονων συναισθημάτων

Συγγραφέας: Louise Baty

Μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Σειρά: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου…

ISBN: 978-618-03-2861-5

Σελίδες: 128

Ημερομηνία Έκδοσης: 29/09/2022

(από το οπισθόφυλλο)

Όλοι μας έχουμε διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και ξεσπάσματα θυμού, πόσο μάλλον τα παιδιά που αναπτύσσουν ακόμη τη συναισθηματική τους επίγνωση. Αν και δεν είναι κακό ένα παιδί να είναι ευαίσθητο, όμως οι συχνές εναλλαγές και τα έντονα συναισθήματα μπορεί να κάνουν τη ζωή του δύσκολη. Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τις ιδέες και τις συμβουλές που χρειάζεστε για να δείξετε στο παιδί σας πώς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει με υγιείς τρόπους.

• Βοηθήστε το να υιοθετήσει σωστές συνήθειες στη διατροφή και τον ύπνο του
• Φτιάξτε μαζί του μια λίστα με τις επιθυμητές αντιδράσεις του σε περίπτωση που νιώσει θυμό ή αναστάτωση
• Μάθετέ του απλές ασκήσεις χαλάρωσης
• Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού

Ένα βιβλίο που θα ήθελα να το είχα αποκτήσει ως νέα μαμά… Θα μπορούσα να κατανοήσω και να διαχειριστώ πολύ καλύτερα τα συναισθήματα των παιδιών. Το μέγεθος του βιβλίου μπορεί να είναι μικρό αλλά περιέχει ουσιαστικές συμβουλές που μπορείς να τις διαβάσεις οπουδήποτε. Και θα θέλεις να τις διαβάζεις όπου βρει έστω και λίγο χρόνο! Στο αυτοκίνητο, όταν περιμένουμε το λεωφορείο, όταν περιμένουμε τα παιδιά από δραστηριότητες, είναι μικρό και χωράει σε όλες τις τσάντες.

Πολλές φορές τα βιβλία για γονείς μπορεί να είναι κουραστικά με έννοιες της ψυχολογίας που ίσως να μην καταλαβαίνουμε και πολύ καλά. Αυτό το βιβλίο είναι απόλυτα κατανοητό και μπορεί εύκολα να διαβαστεί από όλους τους γονείς, δείχνοντάς μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά μας με την εναλλαγή των συναισθημάτων τους και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε . Οι τεχνικές που μας παρουσιάζει το συγκεκριμένο βιβλίο μας άρεσαν πολύ, όπως η τεχνική με το φτερό, το μπαλόνι ή το τραγούδι!

Στα 8 κεφάλαια καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος των συναισθημάτων που ερχόμαστε να διαχειριστούμε στην καθημερινή οικογενειακή ζωή και πρέπει τα μικρά μας να είναι ικανά να μπορούν να τα αντιμετωπίζουν. Μέσα από αυτές τις σελίδες θα διδάξουμε στους μικρούς μας να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους ακόμα και όταν κάνουν λάθη. Να περιποιούνται και να νοιάζονται για αυτούς αλλά και τους άλλους, πώς να ενισχύουμε την αυτοεκτίμησή τους αλλά και πώς να έχουν ψυχική ανθεκτικότητα και πολλά άλλα!

Είναι σίγουρα το καλύτερο δώρο για όλους τους γονείς!

Μπορείτε να το ξεφυλλίσετε εδώ

Advertisement