Γλώσσα Β΄ Δημοτικού

Ταξίδι στον κόσμο της γλώσσας

Συγγραφέας: Μαρία Αντωνοπούλου Μαρίνα Αραπάκη Παρασκευή Παπαντωνίου Ελένη Τσολακίδου

Θεματική κατηγορία: Δημοτικό

Σειρά: Β’ Δημοτικού

ISBN: 978-618-03-0800-6

Σελίδες: 464

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/10/2016

Καλή σχολική χρονιά!

Μετά από ένα υπέροχο καλοκαίρι ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα σχολεία! Γεμίσαμε εικόνες και εμπειρίες αλλά τώρα back to reality! Η αλήθεια είναι πως η Γλώσσα είναι το λιγότερο αγαπημένο μάθημα για το μεγάλο αφεντικό, έτσι βρήκαμε αυτό το πλήρες βοήθημα για παιδιά της Β Δημοτικού ,γονείς και εκπαιδευτικούς ! Νοιώθω μια μεγαλύτερη ασφάλεια με αυτό και πιστεύω φέτος να αγαπήσει λίγο παραπάνω τη γλώσσα! Σίγουρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα αναφέρω πώς μας βοηθάει αυτό το βιβλίο οπότε βρείτε μας στο ινσταγκραμ για να ενημερώνεστε!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Το μεταίχμιο χαρίζει ένα σούπερ τετράδιο με την αγορά οποιουδήποτε βιβλίου από την σειρά Ντετέκτιβ Κλουζ!

Παίζω και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι – Δραστηριότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων (για παιδιά 3-6 ετών)

Συγγραφέας: Τζένη Μωραΐτη Αγγελική Μαγκλάρα

Εικονογράφηση: Αγγελική Ρελάκη

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

ISBN: 978-618-03-3171-4

Σελίδες: 104

Ημερομηνία Έκδοσης: 01/09/2022

Δραστηριότητες και παιχνίδια για το σπίτι και την τάξη που βοηθούν κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωστά με βάση τις δικές του δυνατότητες αλλά κυρίως μέσα από την ανταπόκριση στα κατάλληλα ερεθίσματα.

ένα εκπληκτικό βιβλίο που μας άρεσε πολύ και σας το προτείνουμε για παιδιά από 3 έως 6 ετών. Θα βρείτε μέσα δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο ελκυστικό. Με αυτές θα βοηθήσουμε τα παιδιά να έχουν καλύτερη συγκέντρωση προσοχής, να κατανοήσουν μια οδηγία, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Στην αρχή του βιβλίου έχει χρήσιμες πληροφορίες για γονείς κ παιδαγωγούς για τα χαρακτηριστικά που έχει η διάσπαση προσοχής και τι πρέπει να παρατηρήσουμε στην συμπεριφορά του ανάλογα με την ηλικία του!

Στην συνέχεια το βιβλίο χωρίζεται σε δραστηριότητες

  • για την κατανόηση οδηγιών,
  • για τη διαχείριση των συναισθημάτων,
  • τον έλεγχο του σώματος ,
  • για τη συγκέντρωση προσοχής και
  • την οργάνωση του χώρου και του χρόνου με ποικιλία ευχάριστων δραστηριοτήτων που όλα τα παιδιά θα αγαπήσουν. Αυτό συνέβη τουλάχιστον με μας!

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει η ενότητα Η Γωνιά της Ηρεμίας με χρήσιμες προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε όταν τα παιδιά έχουν υπερβολικό άγχος , υπερδιέργεση ή κούραση .

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Οι οθόνες δεν είναι για όλη την ώρα

Συγγραφέας: Elizabeth Verdick

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Marieka Heinlen

Θεματική κατηγορία: Βιβλία συμπεριφοράς

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-3181-3

Σελίδες: 44

Ημερομηνία Έκδοσης: 01/09/2022

Παρόλο που οι οθόνες είναι πολύ σημαντικές στη ζωή μας, πρέπει όλοι μας, και κυρίως τα παιδιά, να βάλουμε ένα όριο. Το βιβλίο αυτό βοηθάει τα παιδιά και τις οικογένειες να κάνουν το πρώτο βήμα για να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν μπροστά στις οθόνες, και έτσι να εκμεταλλευτούν και να απολαύσουν στο έπακρο τόσο την ώρα που αφιερώνουν σε αυτές όσο και τον χωρίς οθόνες χρόνο τους.
Ενώ οι οθόνες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες και διασκεδαστικές, δεν προορίζονται για να χρησιμοποιούνται όλη την ώρα.
Με τον γνωστό συνδυασμό ενσυναίσθησης και ενθάρρυνσης, η συγγραφέας προτείνει υγιείς και ελκυστικές εναλλακτικές που μπορεί κανείς να εφαρμόσει αντί να περάσει τον χρόνο του μπροστά σε μια οθόνη, καθώς και τρόπους για να παραμείνει χαρούμενος και ασφαλής όταν βρίσκεται στο διαδίκτυο. Οι ζωηρές και ευχάριστες εικόνες βοηθούν στην κατανόηση του κειμένου.
Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης οθονών και προτάσεις για την επιβολή ορίων.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ