Έρχεται ο γίγαντας

Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας

Εικονογράφηση: Νικόλας Χατζησταμούλος

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

ISBN: 978-618-03-2755-7

Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 04/04/2022

Έρχεται ένας φοβερός και τρομερός γίγαντας. Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί και έχει εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα για να είναι πανέτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν. Γίνονται πλούσιοι όλοι αυτοί που πουλάνε τα υλικά εξοπλισμού για την καταπολέμηση του φοβερού και τεράστιου γίγαντα, που κανένας δεν είχε δει αλλά από οτι ακούγονταν πρέπει να ήταν όντως πολύ επικίνδυνος. Κάποια στιγμή ακούστηκε ένα θόρυβος τρομακτικός. Ο γίγαντας ήταν σίγουρα. Όλοι κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους φοβόντουσαν τόσο πολύ για αυτό που θα ερχόταν. Τελικά όμως κάποιος άλλος έφτασε που σίγουρα δεν ήταν γίγαντας όπως τα λέγανε και σίγουρα δεν φαινόταν επικίνδυνος όπως τους λέγανε. Ποιος έφτασε τελικά; και τι απέγιναν αυτοί που τρομοκράτησαν τον κόσμο για τον ερχομό ενός γίγαντα που ποτέ δεν ήρθε;

Βρείτε το εκπληκτικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα εδώ

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Ο γύρος του κόσμου

Συγγραφέας: Ingo Siegner

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης

Εικονογράφηση: Ingo Siegner

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

ISBN: 978-618-03-2870-7

Σελίδες: 80

Ημερομηνία Έκδοσης: 04/04/2022

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι κατατρομαγμένος, ο κερατόδρακος Μουρκ απήγαγε τον φίλο του τον φαγανόδρακο Όσκαρ ! Μαζί του τρύπωσε και η σκαντζοχοιρίνα η Ματίλντα. Αλλά χρειάζεται βοήθεια για να τον σώσει. Ο άτιμος Μουρκ βγάζει χρήματα με τον Όσκαρ αφού τον δείχνει σε αγορές και πανηγύρια στον κόσμο που πληρώνει εισιτήριο ! Ευτυχώς η έξυπνη Ματίλντα αφήνει κάθε φορά ένα γράμμα ελπίζοντας να το βρει ο Καρύδας εγκαίρως και να πάει να τους σώσει, το συνθηματικό πάντα είναι εμπνευσμένο! Συνήθως όμως το γράμμα το παραλαμβάνει όταν έχουν φύγει από το μέρος που βρίσκονται. Έτσι ξεκινάει μια μεγάλη και απολαυστική περιπέτεια γεμάτη σασπένς κάνοντας τον γύρο του κόσμου σε Λονδίνο, Παρίσι, Πίζα, Πεκίνο.

Τόσο απολαυστικό κείμενο με μπόλικη δόση χιούμορ και αρκετό σασπένς που θα το λατρέψετε και αυτό! Επίσης τα γράμματα κρατούν το ενδιαφέρον στα ύψη!

Βρείτε το εδώ!

Έξω από το βάζο

Συγγραφέας: Deborah Marcero

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Deborah Marcero

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

Στον Λουέλιν ενώ του αρέσουν τα τρομακτικά βιβλία, δεν του αρέσει καθόλου να φοβάται. Έτσι βρήκε ένα κόλπο για να μην φοβάται. Έκλεισε το συναίσθημα αυτό σε ένα βάζο και το κλείδωσε σε μια αποθήκη. Σύντομα όμως ένοιωσε λύπη και έτσι έκλεισε και αυτό το συναίσθημα σε ένα άλλο βάζο. Σιγά σιγά η αποθήκη γέμισε βάζα με κλειδωμένα συναισθήματα! Μα τι αισθανόταν πλέον ο Λουέλιν αφού όλα ήταν κλειδωμένα; Τίποτα… Η λύση στο να κρύβεται ουσιαστικά από τα δικά του συναισθήματα δεν ήταν καλή λύση!

Όταν όμως τα βάζα έσπασαν και βγήκαν και πάλι έξω ο Λουέλιν συνειδητοποίησε πως η καλύτερη λύση είναι να ζει και να αντιμετωπίζει το κάθε του συναίσθημα , να το αγκαλιάσει και ύστερα να το αφήσει να φύγει..

Ένα εξαιρετικό βιβλίο όπως και το Σ’ένα Βάζο μέσα , υμνεί την αξία των συναισθημάτων στις ζωές μας.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Εκτυπώσιμες δραστηριότητες