Μια νέα σειρά βιβλίων συμπεριφοράς, που το καθένα καταπιάνεται με ένα συγκεκριμένο θέμα: πείραγμα, συστολή, φόβος, ζήλια, θυμός, απογοήτευση, ματαίωση κ.ά.

Νίκησε τους φόβους σου

Συγγραφέας: Gill Hasson

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Sarah Jennings

Θεματική κατηγορία: Βιβλία συμπεριφοράς

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Τα παιδιά μπορούν

ISBN: 978-618-03-2913-1

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 20/01/2022

Εσύ φοβάσαι ποτέ; Όλα τα παιδιά φοβούνται κάποιες φορές, από το σκοτάδι και τα τέρατα µέχρι κάτι που µπορεί να συµβεί.

Τα παιδιά όταν απειλείται η ασφάλειά τους τρομάζουν και νομίζουν πως κάτι θα τους κάνει κακό. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς είναι να τους ακούσουμε και να πάρουμε στα σοβαρά τι ακριβώς αισθάνονται τη δεδομένη στιγμή. Είναι σημαντικό να καταλάβει πως είναι φυσιολογικό να φοβάται και να ζητάει βοήθεια.

Το βιβλίο αυτό θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν το συναίσθημα του φόβου, να το αποδεχτούν και τελικά να τον αντιμετωπίσουν είτε με τη βοήθεια κάποιου που εμπιστεύονται είτε μόνα τους. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να τα βοηθήσουν την στιγμή που αισθάνονται έτσι. Όπως το να μετρήσουν αργά από μέσα τους .

Το βιβλίο θα προσπαθήσει να εξηγήσει πολλούς από τους φόβους που μπορεί να έχουν τα παιδιά όπως και τον φόβο να εμφανιστεί κάποιος με το μουσικό του όργανο μπροστά σε κοινό. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο; Και πόσο καλά θα νοιώσει όταν καταφέρει να κάνει κάτι που πριν το τρόμαζε; Στο τέλος είναι καλό να παινεύει και τον εαυτό του …

“Φάνηκα γενναίος και τα κατάφερα!”

Στο τέλος του βιβλίου οι γονείς θα βρουν σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για τους ενήλικες. Επίσης υπάρχουν σελίδες με τρόπους αντιμετώπισης του φόβου και κάποιες δραστηριότητες .

Προτείνεται από 4 ετών . Βρείτε το εδώ

Διώξε τη ζήλια

Συγγραφέας: Gill Hasson

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Sarah Jennings

Θεματική κατηγορία: Βιβλία συμπεριφοράς

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Τα παιδιά μπορούν

ΙSBN: 978-618-03-2912-4

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 20/01/2022

Πώς αισθάνεσαι όταν κάποιος έχει κάτι που εσύ δεν έχεις ή µπορεί να κάνει κάτι που θα ’θελες κι εσύ να κάνεις; Αν θυµώνεις ή πιστεύεις ότι ο κόσµος δεν είναι δίκαιος, σκέψου ότι όλοι ζηλεύουµε κάποιες φορές.

“Το ξέρω ότι θα ήθελες να έχεις και συ αυτήν την κούκλα. Λυπάμαι που αισθάνεσαι τόσο θυμωμένη.”

Η ζήλια είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα και δεν μπορεί ένα παιδί να το αποφύγει τελείως. Εμείς ως γονείς καλούμαστε να αποδεχόμαστε το συναίσθημα αυτό στο παιδί και να το αφήνουμε να εκτονώσει τη ζήλια του. Δείχνουμε κατανόηση και με τη βοήθεια κάποιων τεχνικών που αναφέρονται στο βιβλίο θα βοηθήσουμε τα παιδιά να διαχειριστούν τη ζήλια τους.

Πώς αισθάνονται οι άλλοι όταν ζηλεύεις;

Ζήτησε βοήθεια,

Κάνε σκέψεις που βοηθούν,

Εκτίμησε αυτά που έχεις και άλλα πολλά κεφάλαια του βιβλίου θα βοηθήσουν πολύ στην κατανόηση και αντιμετώπιση της ζήλιας.

Με τον καιρό τα παιδιά θα καταφέρουν να ελαχιστοποιούν αυτό το συναίσθημα αλλά θα χρειαστεί υπομονή, υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Μην ξεχνάτε να μας βρείτε στο TIK TOK @happykidsreading

Και στο You tube To kanalaki mas CAT