Ένα εκπληκτικά εικονογραφημένο βιβλίο με εξαιρετικούς χάρτες πόλεων, που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων.

Συγγραφέας: Tracey Turner Andrew Donkin

Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Εικονογράφηση: Libby VanderPloeg

Ηλικία: Για παιδιά από 7 ετών

ISBN: 978-618-03-2779-3

Σελίδες: 112

Ημερομηνία Έκδοσης: 25/11/2021

Ανακάλυψε πώς οι άνθρωποι στη διάρκεια της Ιστορίας διαμόρφωσαν πόλεις… και οι πόλεις διαμόρφωσαν τον κόσμο!

Από τα τείχη της αρχαίας Ιεριχούς έως τη σύγχρονη μητρόπολη του Τόκιο, ανακάλυψε τι μπορούν οι πόλεις να μας πουν για το παρελθόν μας, εμπνέοντάς μας ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Κάνε ένα ταξίδι ανακάλυψης και γίνε μάρτυρας της γέννησης της Δημοκρατίας στην Αθήνα, περπάτησε στους φωτισμένους δρόμους της Πόλης του Μπενίν βαθιά στο τροπικό δάσος της δυτικής Αφρικής ή ανακάλυψε πώς ήταν η ζωή στην από καιρό χαμένη πρωτεύουσα της Κίνας, τη Σιανγιάνγκ.

Με 25 ειδικά διαμορφωμένους χάρτες πόλεων και με την καθοδήγηση ειδικών εφόρων του Βρετανικού Μουσείου, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο είναι γεμάτο αναρίθμητα γεγονότα για φιλομαθείς αναγνώστες που θα μπορούν να το διαβάζουν ξανά και ξανά.

H κάθε μία πόλη από αυτές είναι μαγευτική και μοναδική. Η Ρώμη για παράδειγμα είναι γεμάτη ζωή και ευημερία αλλά είναι μαγικό το ότι υπάρχουν κτίρια που έχουν κατασκευαστεί 2000 χρόνια πριν! Η Κούσκο είναι η πρωτεύουσα των Ίνκα και τα πανέμορφα παλάτια της πρώτης πρωτεύουσας της Κίνας, της Σιανγκιανγκ έχουν καταστραφεί. Εμείς όμως με το βιβλίο αυτό θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και θα τα επισκεφθούμε!

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που εκδόθηκε σε συνεργασία με το βρετανικό μουσείο και δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη , μπορείτε να το βρείτε εδώ!

ΙΕΡΙΧΩ * ΜΕΜΦΙΔΑ * ΑΘΗΝΑ * ΣΙΑΝΓΙΑΝΓΚ * ΡΩΜΗ * ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ * ΒΑΓΔΑΤΗ * ΓΙΟΡΒΙΚ * ΠΕΚΙΝΟ * ΓΡΑΝΑΔΑ * ΒΕΝΕΤΙΑ * ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΙΝ * ΚΟΥΣΚΟ * ΤΕΝΟΧΤΙΤΛΑΝ * ΔΕΛΧΙ * ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ * ΠΑΡΙΣΙ * ΣΙΔΝΕΪ * ΜΠΑΝΓΚΟΚ * ΛΟΝΔΙΝΟ * ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ * ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ * ΒΕΡΟΛΙΝΟ * ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ * ΤΟΚΙΟ * ΠΟΛΕΙΣ του ΣΗΜΕΡΑ * ΠΟΛΕΙΣ του ΑΥΡΙΟ