Η αλεπού και ο πελαργός

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Διασκευή: Ιωάννα Μπαμπέτα

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 2 ετών

Σειρά: Η πολιτεία του Αισώπου

ISBN: 978-618-03-2796-0

Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/11/2021

Ο μύθος του Αισώπου Η αλεπού και ο πελαργός είναι μια νέα απόδοση για τα μικρά παιδιά που θα διδαχθούν πως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Η πονηρή αλεπού καλεί τον πελαργό για γεύμα και σερβίρει το νοστιμότατο φαγητό σε ένα ρηχό πιάτο . Μα είναι δυνατόν ένας πελαργός με το μακρύ ράμφος του να φάει με αυτόν τον τρόπο; Έτσι αποχαιρέτησε την αλεπού με …άδειο στομάχι.

Ο πελαργός όμως με την σειρά του θα δείξει στην αλεπού πώς ένοιωσε ως καλεσμένος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα ετοιμάσει ένα υπέροχο και μυρωδάτο γεύμα αλλά το φαγητό θα το σερβίρει σε δοχείο με στενό λαιμό. Η αλεπού θα βρέξει μόνο λίγο τη γλώσσα της και φυσικά θα μείνει και αυτή νηστική.

Το ηθικό δίδαγμα είναι να μην κάνουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Η Αργοναυτική Εκστρατεία

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2430-3

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/11/2021

Με αυτό το βιβλίο θα ταξιδέψουμε μαζί με τον όμορφο Ιάσονα σε πολλές περιπέτειες μέχρι να πάρει αυτό που δικαιούται. Θα ψάξει τον Πελία και θα του ζητήσει τον θρόνο του αλλά αυτός θα του απαιτήσει το χρυσόμαλλο δέρας. Δύσκολη αποστολή αφού κανένας Έλληνας δεν είχε τολμήσει το συγκεκριμένο ταξίδι. Θα ξεκινήσει λοιπόν με μια δυνατή ομάδα με την Αργώ, που σημαίνει στα αρχαία γρήγορη και φωτεινή. Πρώτη στάση στη Λήμνο, εκεί με τις όμορφες Λημνιές . Στη συνέχεια φτάνουν στη χώρα των Δολιόνων, εκεί θα εξολοθρεύσουνε τους γίγαντες που τους πετούσαν βράχια. Ο Ύλας θα χαθεί μέσα στη θάλασσα με μια νεράιδα της Πηγής και ο Ηρακλής θα τον ψάξει χωρίς να τον βρει..

Οι Αργοναύτες θα περάσουν τις συμπληγάδες πέτρες χωρίς να έχουν μεγάλες απώλειες, μόνο ένα μικρό κομματάκι από την ουρά θα χαθεί από τη σύγκρουση των γιγάντων . Οι περιπέτειες συνεχίζονται και η αγωνία κορυφώνεται. Φτάνοντας στο μέρος όπου ήταν το Χρυσόμαλλο Δέρας βρέθηκε μπροστά στον Αιήτη ο οποίος το φυλούσε και αυτά που ζήτησε από τον Ιάσονα ήταν επίσης αδύνατα για έναν άνθρωπο. Ευτυχώς με τη βοήθεια των θεών θα τα καταφέρει να ξεπεράσει και να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. Έτσι θα πάρει το θρόνο από τον Πελία σκοτώνοντάς τον και κατέληξε στην Κόρινθο μαζί με την Μήδεια.

Αξίζει να το αποκτήσετε και στη δική σας βιβλιοθήκη! Βρείτε το εδώ

Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο βρείτε το εδώ

Τα χρήματα – τι είναι;

Συγγραφέας: Μαρίζα Ντεκάστρο

Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2629-1

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/11/2021

Ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά την έννοια του χρήματος. Πού υπάρχουν ; Μήπως κάποια δέντρα τα δημιουργούν; Σίγουρα όχι. Ποιος ο ρόλος των χρημάτων στις ζωές μας; Πολλές απαντήσεις γύρω από αυτό το θέμα θα έρθουν να λύσουν κάθε απορία στους μικρούς αναγνώστες μας.

Ενδιαφέρον είναι πως μέσα στο βιβλίο αυτό μαθαίνουμε και για τις ανταλλαγές που γίνονταν όταν δεν υπήρχαν ακόμα τα χρήματα. Πώς δημιουργήθηκαν τα νομίσματα και τι απεικονίζονταν πάνω τους. Οι τράπεζες κάποτε αποτελούνταν από ένα τραπέζι με έναν άνθρωπο, τον τραπεζίτη! Και φυσικά φτάνουμε και στο σημερινό Ευρώ…

Ένα χρήσιμο εργαλείο για να κατανοήσουμε έννοιες καθημερινές αλλά και αρκετά δυσνόητες για τα μικρά μας.

Επίσης είναι ιδανικό για την εποχή αυτή πριν τα Χριστούγεννα που θα πούμε για πρώτη φορά τα κάλαντα, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε την αποταμίευση στον κουμπαρά μας και να γνωρίζουμε τι σημαίνει να μαζεύεις χρήματα για να καταφέρεις κάτι μεγάλο κάποια στιγμή.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για το βιβλίο βρείτε το εδώ

Εξαιρετικές επιλογές και δυο βιβλία της σειράς το Τι είναι δημοκρατία; και το Πού κρύβονται τα δικαιώματα