Ιστοριοναύτες: Περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα

Συγγραφέας: Dr. Francis Durkin

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Εικονογράφηση: Grace Cooke

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 7 ετών

Σειρά: Ιστοριοναύτες

ISBN: 978-618-03-2750-2

Σελίδες: 80

Ημερομηνία Έκδοσης: 27/10/2021

Τρεις φίλοι-ιστοιοναύτες και ο αγαπημένος τους γάτος ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην Αρχαία Ελλάδα…

Η Λούνα, ο Νιούτον η Νάνι και ο γάτος τους ο Χίρο θα κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι που θα τους μείνει αξέχαστο. Με τη μορφή κόμικ αυτό το βιβλίο είναι ένα έξυπνο εγχειρίδιο για να μάθουν τα παιδιά μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο γραφής , παιχνίδια και δραστηριότητες πολλά πράγματα για την αρχαία Ελλάδα.

Η ιστορία ξεκινά σε ένα αρχαίο θέατρο όταν βρίσκουν κάτι σαν κουμπί στο αμφιθέατρο αλλά τελικά θα τους ενημερώσει ένας πραγματικός ηθοποιός από τα Διονύσια πως ήταν το εισιτήριό τους για την παράσταση που θα ξεκινούσε λίγο αργότερα.

Αυτός ο ηθοποιός ήταν ο Κίμωνας και θα τους ξεναγήσει σε όλη την αρχαία Αθήνα. Θα τους μάθει τα πάντα για τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων. Θα τους πάει στην αρχαία αγορά και θα τους δείξει πώς φτιάχνονται τα αγγεία και οι αμφορείς που δωρίζονταν στους νικητές των αγώνων γεμάτα λάδι. Θα τους δείξει πώς ήταν ένα αρχαιοελληνικό σπίτι στο εσωτερικό του και τι φαγητά έτρωγαν τότε. Πού γεννήθηκε η Δημοκρατία και σε ποια μέρη παίρνονταν οι σημαντικές αποφάσεις . Το ελληνικό αλφάβητο και τους αρχαίους ελληνικούς αριθμούς. Γνωρίζατε ότι ο γερανός, η κεντρική θέρμανση, ακόμα και το ξυπνητήρι επινοήθηκε στην αρχαία Ελλάδα; Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα μάθουμε να φτιάχνουμε μάσκες για θέατρο, κλεψύδρα , παστέλι και πολλά άλλα…

Είναι ένα βιβλίο που περιέχει όλα τα μυστικά του παρελθόντος μέσα σε 80 διασκεδαστικές σελίδες με μοναδική εικονογράφηση . Αυτό το βιβλίο θα έπρεπε να γίνει οδηγός για όλα τα βιβλία του δημοτικού όπου τα παιδιά μαθαίνουν ενώ διαβάζουν κόμικ και παίζουν! Συγχαρητήρια στην συγγραφέα την Δρ.Φράνσις Ντέρκιν(δεν είναι Ελληνίδα!) και στην εικονογράφο Γκρεϊς Κουκ για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει.

Βρείτε το εδώ

Ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης στο σπίτι: 100+ δραστηριότητες για δημιουργικές μέρες

Συγγραφέας: Mike Lowery

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Εικονογράφηση: Mike Lowery

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2803-5

Σελίδες: 112

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/10/2021

Ο απόλυτος οδηγός αντι-βαρεμάρας! Ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας αξιοποιώντας την ποικιλία των δραστηριοτήτων αυτού του βιβλίου (κατασκευές, μαγειρική, παιχνίδια στον Η/Υ, σωματική άσκηση κ.ά.).

Ένα βιβλίο που θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε δημιουργικά το χρόνο με τα παιδιά μας. Δραστηριότητες που μας συνδέουν με τη φύση, που ξυπνούν τη δημιουργικότητά μας αλλά και πολλά παιχνίδια είναι μερικά από αυτά που θα κάνουμε παρέα με αυτό το βιβλίο.

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει.. Να φτιάξουμε αόρατο μελάνι ή σλάιμ; Να φτιάξουμε πηλό ή αστεία καπέλα ή μήπως οριγκάμι; Όχι καλύτερα να κατασκηνώσουμε στο σαλόνι και μετά να οργανώσουμε μια επίδειξη μόδας.

Φυσικά και η μαγειρική δεν λείπει από αυτό το καταπληκτικό βιβλίο έτσι θα ετοιμάσουμε μερικά τερατομπισκότα και μετά μερικές σταφιδούλες. Το παγωτό θα το αφήσουμε προς το παρόν γιατί έρχεται χειμώνας. Ακόμα και ωραίες σαχλαμάρες μας προτείνει όπως ζωγράφισε με κλειστά μάτια!

Προτείνεται από 4 ετών. Μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ