Ο μυστικός κήπος

Η κλασική ιστορία της Φράνσες Χότζσον Μπαρνέτ διασκευασμένη για μικρότερες ηλικίες

Συγγραφέας: Frances Hodgson Burnett

Μετάφραση: Μαρία Μαντή

Εικονογράφηση: Margarita Kukhtina

Διασκευή: Geraldine McCaughrean

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2689-5

Σελίδες: 96

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/10/2021

Ένα βιβλίο για παιδάκια από 5 ετών που αξίζει να έχουμε στη βιβλιοθήκη μας. Η Μαίρη Λένοξ μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον όχι και τόσο ζεστό για την ίδια. Η γκουβερντάντα της, η βάγια της όπως την αποκαλούσε, ήταν αυτή που την μεγάλωνε χωρίς όμως να της λεει τι είναι σωστό και τι όχι. Έτσι έγινε ένα εγωιστικό και απαίσιο κορίτσι.

Όταν έμεινε ορφανή βρέθηκε στον θείο της στην Αγγλία σε ένα αρχοντικό γεμάτο δυστυχία. Εκεί θα αναγκαστεί να μάθει να ντύνεται μόνη της, γιατί μέχρι τότε την έντυνε η βάγια της και να κάνει διάφορα άλλα πράγματα που της φαίνονταν περίεργα. Μέσα στο σπίτι δεν έχει παιχνίδια έτσι θα βγαίνει καθημερινά έξω ώσπου θα ανακαλύψει έναν κλειδωμένο κήπο! Μα ποιος μπορεί να κλειδώνει έναν κήπο;

Ένας κοκκινολαίμης θα της δείξει πού είναι θαμμένο το κλειδί και θα τρυπώσει μέσα σε έναν μυστικό κήπο που θα δώσει νόημα στην καθημερινότητά της.

Εκτός όμως από τον κήπο θα βρει ένα αγοράκι σε ένα από τα 100 δωμάτια, είναι ο ξαδερφός της ο οποίος κλεισμένος στο δωμάτιο περιμένει τον θάνατό του αφού νομίζει ότι είναι άρρωστος. Τα δυο ξαδέρφια θα έρθουν πιο κοντά , θα γίνουν φίλοι , θα μαλώσουν , θα τα ξαναβρούν και τελικά θα μπουν μαζί στον Μυστικό Κήπο!

Ο θείος της, ο πατέρας του αγοριού δυστυχισμένος, λόγω του χαμού της γυναίκας του, λείπει συνέχεια σε ταξίδια ψάχνοντας την ομορφιά της ζωής σε μαγικά τοπία. Άραγε θα γυρίσει στο αρχοντικό του να δει τον γιο του που πλέον απολαμβάνει το φως του ήλιου , τη φύση και την παρέα με άλλα παιδιά;

Μια συναρπαστική ιστορία που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Βρείτε το εδώ

Advertisement