Συγγραφέας: Σάντρα Ελευθερίου

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Θεματική κατηγορία: Λογοτεχνία για παιδιά

Ηλικία: Για παιδιά από 6 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

ISBN: 978-618-03-2631-4

Σελίδες: 48

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/10/2021

Η δασκάλα με μισεί!

Η δασκάλα με μισεί από τη σειρά διαβάζω ιστορίες των εκδόσεων μεταίχμιο.

Η μικρή μαθήτρια πιστεύει πως η δασκάλα της την μισεί επειδή δεν της βάζει ποτέ μα ποτέ ένα μεγάλο κόκκινο μπράβο όπως στον Αντώνη ή στην Μαρία. Μα είναι δυνατόν; Γράφει πάντα τόσο ωραία και οι δάσκαλοι λένε τα καλύτερα γι’ αυτήν, όμως γιατί στο τετράδιό της πάντα υπάρχει ένα μικρό μπλε μπράβο από την τόσο απαιτητική κυρία Λίζα. Είναι όμως στα αλήθεια τόσο απαιτητική ή η μικρή μας θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινής;

 Της γράφει για σημαντικά θέματα που οι δάσκαλοι αγαπούν να ακούνε. Όπως για την κλιματική αλλαγή, για τον γκρι ουρανό που στεναχωριέται για τους πολέμους και τους πρόσφυγες, ακόμα και για το καινούριο φόρεμα της κυρίας Λίζας έγραψε αλλά και πάλι… Πήρε ένα ακόμα μπλε μπράβο στο τετράδιό της.

Την Παρασκευή εξουθενωμένη από την μεγάλη προσπάθειά της για να αποκτήσει αυτό που τόσο πολύ θέλει , δεν κατάφερε να γράψει κάποια έκθεση. Έτσι η κυρία Λίζα θα περιμένει τη Δευτέρα την καινούρια της έκθεση. Αυτό την άγχωσε ακόμα περισσότερο. Ξάπλωσε στο κρεβάτι της και αναλογίστηκε τι έχει γράψει μέχρι στιγμής και δεν κατάφερε να πάρει το αστεράκι και το μπράβο. Όταν συνειδητοποιεί πως όλα αυτά που έχει γράψει στις εκθέσεις της είναι ψέματα αισθάνεται ακόμα χειρότερα . Τόσο χάλια που νοιώθει το στρώμα της να έχει βαθουλώσει από τα πολλά ψέματα.

Τελικά αποφασίζει να γράψει για αυτά της τα συναισθήματα και αυτό την ανακουφίζει. Η δασκάλα ήθελε ακριβώς αυτό. Και έτσι ένα κατακόκκινο μπράβο και ένα αστεράκι εμφανίζεται στο τετράδιό της!

Ένα εξαιρετικό βιβλίο για παιδιά από  6 ετών για να τα ενθαρρύνουμε να γράφουν στις εκθέσεις αυτά που πραγματικά σκέφτονται και όχι αυτά που θέλουν οι δάσκαλοι να ακούσουν.

Bρείτε το εδώ.

Δείτε την παρουσίαση στο Youtube

Η σειρά διαβάζω ιστορίες αποτελείται από μια υπέροχη συλλογή βιβλίων που απευθύνονται αντίστοιχα σε ηλικίες  6+, 7+, 8+ και 9+.

Βρείτε τα εδώ.