Κόλλα πέντε!

Δραστηριότητες για μικρά παιδιά με πολυάσχολους γονείς

Συγγραφέας: Daisy Upton

Μετάφραση: Κατερίνα Γουλέτη

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Προσχολικό

ISBN: 978-618-03-2748-9

Σελίδες: 232

Ημερομηνία Έκδοσης: 30/09/2021

Το βιβλίο που χρειάζονται τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι: πάνω από 150 διασκεδαστικές δραστηριότητες που απαιτούν μόνο 5 λεπτά για το στήσιμό τους και άλλα 5 λεπτά για το συμμάζεμα.

Η συγγραφέας του βιβλίου αυτού που θα μας χαρίσει πολλές ιδέες για να περάσουμε δημιουργικά με τα παιδάκια μας είναι η μπλόγκερ Daisy Upton από το μπλογκ Five minute mom. Περιγράφει στην εισαγωγή του βιβλίου πόσο δυσκολεύτηκε μέσα στο σπίτι κλεισμένη από την αυστραλιανή γρίπη, με ένα τρίχρονο και ένα ενός έτους παιδί , να βρει εύκολες δραστηριότητες που θα απασχολήσει τα παιδιά της για παραπάνω από πέντε λεπτά! Όντως πόσες φορές έχουμε κάνει χάλια την κουζίνα ή το σαλόνι ή το παιδικό προσπαθώντας να βρούμε να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον για τα νήπια και καταλήγουμε να παίζουμε μόνοι μας ή αυτά να ασχοληθούν ελάχιστα; Σε αυτό το βιβλίο θα δούμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Με υλικά που έχουμε σπίτι και χρόνο ρεκόρ μπορούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών εξελίσσοντας αυτά τις δεξιότητές τους και εμείς να βρούμε λίγο χρόνο να ετοιμάσουμε το αυριανό φαγητό. Εύχομαι να μην έχουμε και πάλι κλείσιμο σχολείων αλλά και να γίνει αυτό με ένα τέτοιο βιβλίο νομίζω θα είναι λίγο ευκολότερα τα πράγματα.

Δεν χρειάζεται πτυχία και ιδιαίτερες ικανότητες για να ετοιμάσεις ένα γηπεδάκι γκολφ στο σαλόνι. ‘Η να παίξετε τους ντετέκτιβ(κυνήγι θησαυρού), κρύβοντας ένα λούτρινο παιχνίδι κάπου, να κόψετε 5 κομμάτια χαρτί και να αριθμήσουμε από το 1 ως το 5 και σε κάθε χαρτί να ζωγραφίσουμε από πίσω πού κρύβεται το επόμενο χαρτάκι. Στην κάρτα 5 ζωγραφίζουμε πού βρίσκεται το λούτρινο. Το πρώτο χαρτάκι να το βάλουμε στην είσοδο του σπιτιού , πλάι σε έναν μεγεθυντικό φακό μαζί με ένα σημείωμα που γράφει ” Το κουκλάκι αιχμαλωτίστηκε!”. Ή να κάνουμε μια σβούρα με γράμματα ή μια πεινασμένη κάλτσα!

Πάνω από 150 δραστηριότητες νομίζω μας καλύπτουν με το παραπάνω!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Tην παρουσίαση στο youtube δείτε τη εδώ