Να είσαι ο εαυτός σου!

παρουσίαση του βιβλίου στο Youtube

Συγγραφέας: Peter Reynolds

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Peter Reynolds

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2350-4

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 10/06/2021

Ένα ακόμα αγαπημένο βιβλίο του Peter Reynolds προστέθηκε στην παιδική μας βιβλιοθήκη για να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους πολλά πράγματα, αλλά το βασικότερο να είμαστε ο εαυτός μας!

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη Στέφανι Τζερμανότα (a.k.a Lady Gaga ποιος το ήξερε αυτό;) και το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον αυτό! Ακούστε αυτό τα λόγια της σχετικά με το βιβλίο

Κάθε σελίδα θα μπορούσε να γίνει ένα τέλειο πόστερ για το δωμάτιο με σημαντικά μηνύματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Ανακάλυψε τις δικές σου απαντήσεις! Ζήσε μια μεγάλη ζωή! Βρες αδερφές ψυχές. Να είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι αληθινός!

Όμορφα στιχάκια που μας υπενθυμίζουν να είμαστε ο εαυτός μας και να είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε. Αυτό το βιβλίο μπορεί να είναι ένα τέλειο δωράκι για ένα παιδάκι που μόλις τελείωσε το παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Αλλά φυσικά το προτείνουμε για κάθε ηλικία! Η εικονογράφηση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το κείμενο γεμάτη χρώμα και αισιοδοξία. Κάθε σελίδα ενθαρρύνει τα παιδιά να είναι περίεργα , περιπετειώδη, διαφορετικά, να δείχνουν καλοσύνη και στην επόμενη σελίδα ακολουθεί κείμενο που ενθαρρύνει την συμπεριφορά αυτή.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Ο πρώτος μου Μαρκ Τουέιν: Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ

Παρουσίαση του βιβλίου στο Youtube

Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Διασκευή: Τζέμη Τασάκου

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία

ISBN: 978-618-03-2200-2

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 10/06/2021

Well, everybody does it that way Huck! Tom, I’m not everybody!

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ είναι ένα από τα διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρωτοκυκλοφόρησε το 1876. Η σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία είναι γραμμένα από την αρχή από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.

Η ιστορία του Τομ στο βιβλίο αυτό ξεκινά με μια σκανταλιά! Είναι κλεισμένος μέσα στο ντουλάπι και τρώει τις μαρμελάδες κρυφά από τη θεία του, η οποία έχει την επιμέλειά του. Αυτή η θεία Πόλι θέλει να τον “αναθρέψει” σωστά και γι αυτό τον βάζει κάποιες φορές τιμωρία! Ο Τομ όμως βρίσκει τον τρόπο και καταφέρνει να κάνει την τιμωρία … διασκέδαση!

Ο Τομ θα μας διηγηθεί την στιγμή που πρωτοείδε το κορίτσι των ονείρων του! Ένα πανέμορφο κορίτσι με μακριές πλεξίδες και κάτασπρο φουστάνι. Θα μας γνωρίσει τον κολλητό του τον Χακ Φιν ένα παιδί που τον αγαπάει πολύ γιατί δεν του έχει πει ποτέ ψέματα και περνάνε τέλεια μαζί, κ ας μην τους αφήνει ο δάσκαλος να κάνουνε παρέα. Ζήσαν μαζί περιπέτειες πειρατικές τόσο συναρπαστικές, όπως τότε που βρέθηκαν μπροστά σε ένα έγκλημα! Είδαν τον ένοχο και όταν ήρθε η στιγμή ο Τομ με θάρρος έσωσε έναν αθώο άνθρωπο από τη φυλακή. Έτσι έγινε ήρωας που ακόμα και οι εφημερίδες έγραψαν γι’ αυτόν!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Ο μικρός Δράκος Καρύδας

Δράκοι εναντίον Βίκινγκ

παρουσίαση του βιβλίου στο Youtube

Συγγραφέας: Ingo Siegner

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Εικονογράφηση: Ingo Siegner

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

ISBN: 978-618-03-2626-0

Σελίδες: 80

Ημερομηνία Έκδοσης: 10/06/2021

Μια απολαυστική ιστορία με τον μικρό δράκο Καρύδα που θα λατρέψετε! Μικροί και μεγάλοι!

Ο μικρός Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ κάθονται στην σπηλιά τους όταν ένα καράβι παρατάει στο νησί έναν Βίκινγκ με το μπαούλο του. Μα φοράνε οι Βίκινγκ καπέλα με κέρατα; Πλησιάζουν τον Γκούντροντ και διαπιστώνουν ότι … κλαίει με λυγμούς! Τελικά δεν είναι τόσο τρομακτικοί οι Βίκινγκ όσο νόμιζαν … Τους αφηγείται την ιστορία του. Τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε το χρυσό κέρατο από τον αρχηγό τους τον Έρικ και έτσι τον εξόρισαν από τη φατρία τους(οι οικογένειες των Βίκινγκ λέγονταν φατρίες). Αλλά αυτός δεν ήταν ο κλέφτης, κάποιος του έστησε παγίδα! Κάποιος που φοράει κόκκινα ρούχα! Ποιος είναι άραγε; Αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο φτιάχνοντας ένα γρήγορο καράβι και έτσι θα έβρισκαν τους Βίκινγκ σε ένα νησί και θα ψάξουν για αυτόν που έκλεψε το κέρατο με τα κόκκινα ρούχα!

Όντως είναι τέσσερις οι ύποπτοι, αλλά ποιος από όλους; Αυτός με το κόκκινο παντελόνι, αυτός με το κόκκινο χιτώνιο, αυτός με το κόκκινο γιλέκο ή αυτός με την κόκκινη κάπα; Εύκολα ο μικρός Καρύδας θα καταλάβει ποιος είναι ο ένοχος. Αλλά το χρυσό κέρατο είναι άφαντο.

Εντωμεταξύ οι Βίκινγκ ετοιμάζονται για επίθεση στο χωριό που έχουν εντοπίσει. Νομίζουν ότι βρίσκονται στην Αμερική αλλά τελικά είναι στην Ισλανδία. Φυσικά δεν ετοιμάζονται να πολεμήσουν, δεν βρίσκονται στην παλαιολιθική εποχή άλλωστε. Συνήθως οι χωρικοί τους βλέπουν, φοβούνται τόσο πολύ και εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Αυτή τη φορά όμως ο δράκος Καρύδας θα ανατρέψει τη ρουτίνα τους και θα κάνει τους χωρικούς να πολεμήσουν! Να πολεμήσουν οι Βίκινγκ; Μα ποτέ δεν χρειάστηκε… Τελικά θα βρουν μια ενδιάμεση λύση τα δυο μέτωπα!

Όσο για τον κλέφτη την άλλη μέρα θα τον αποκαλύψουν μετά από μια σκληρή αναμέτρηση στο αγώνισμα της βρισιάς ανάμεσα στον Γκούντροντ και τον ύποπτο. Ακούστηκαν φοβερές και τρομερές βρισιές όπως (κλείστε τα αυτιά σας οι μικροί) : Βλήτο! Σουρλουλού! Τραχανά! Βάτραχε! Κλούβιε! Μέχρι και η βρισιά βρομο-πινέλο ακούστηκε!

Τελικά ο κλέφτης γρήγορα θα αποκαλυφθεί και ο Γκούντροντ θα ξανα γίνει ο τιμονιέρης της φατρίας.

Εκτός από την ιστορία μας άρεσε πολύ το ότι μαθαίνουμε αρκετά πράγματα για τους Βίκινγκ, εκφράσεις που χρησιμοποιούν , τους θεούς που πιστεύουν, πώς έφτιαχναν τα πλοία, σε τι ήταν καλοί και σε τι όχι.

Μια υπέροχη ιστορία που διαδραματίζεται σε νησί ότι πρέπει δηλαδή για το καλοκαιράκι που διανύουμε και είμαστε σίγουροι πως θα σας διασκεδάσουν πολύ πολύ!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!