Πειρατόσουπα
Συγγραφέας: Neil Gaiman
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Chris Riddell
Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών
ISBN: 978-618-03-2524-9
Σελίδες: 48
Ημερομηνία Έκδοσης: 13/05/2021

Αυτό το βιβλίο το λατρεύεις πριν ακόμα το διαβάσεις. Απλά κοιτώντας το εξώφυλλο! Μας προετοιμάζει να δούμε εξαιρετικές χρωματιστές εικόνες-καρικατούρες οι οποίες θα μας βάλουν στην πιο ξακαρδιστική περιπέτεια που έχετε διαβάσει τελευταία.
Οι γονείς των παιδιών θα βγουν έξω και θα έρθει ένας μπέιμπι-σιτερ διαφορετικός από όλους τους άλλους. Είναι ο πειρατής, Λονγκ Τζον Μακαρόν ο μάγειρας του πλοίου. Αυτό γράφει και η κάρτα του που θα τη δώσει στα παιδιά! Εκτός από αυτόν όμως θα ακολουθήσουν από πίσω του και ένα τσούρμο κεφάτων πειρατών που θα κάνει τα παιδιά να κοιταχτούν και να πουν:
“Πάει την έχουμε πατήσει και οι δύο!”.

Ο Λονγκ Τζον Μακαρόν υποσχέθηκε στους γονείς ότι θα ετοιμάσει βραδινό για τα παιδιά και έτσι πρέπει να μαγειρέψουν όλοι μαζί κάτι, γιατί άλλωστε οι πειρατές πάντα κρατούν το λόγο τους. Τι θα ετοιμάσουν όμως; Κάτι δικό τους! Την πειρατόσουπα! Κρεμμύδια , καρότα , χρυσά δουβλόνια θησαυρού, λίγο από δάκρυα γοργόνας κλειδαριές και άλλα πολλά θα μπουν μέσα στο μεγάλο τσουκάλι και έτοιμη η … Πειρατόσουπα! Σούπα πειρατική! Να φάω εγώ, να φας κι εσύ! Μια κουταλιά πειρατόσουπας λαχταριστής, κι αμέσως θα γίνεις κι εσύ πειρατής!
Το καράβι θα γίνει ιπτάμενο και θα πετάξουν στον αέρα πάνω από φωτισμένα μαγαζιά για να προσγειωθούν στης Σάλι το Γλυκοπωλείο! Έφαγαν ντόνατσ σε διάφορες γεύσεις , έφαγαν και τα παιδιά που ήταν νηστικά!
Η αγωνία κορυφώνεται όταν γυρίσουν σπίτι και επιστρέφουν οι γονείς! Θα φάνε από την πειρατόσουπα που είχαν αφήσει τα παιδιά πάνω στο τραπέζι;
Ένα βιβλίο που αξίζει ίσα με πολλούς πειρατικούς θησαυρούς και είμαι σίγουρη πως θα διαβάζετε κάθε μέρα! Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πειρατόσουπα με τα δικά σας μαγικά υλικά και μετά να γίνεται πειρατές!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ! Δείτε το βίντεο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο πατώντας εδώ!
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στο καναλάκι μας πατώντας εδώ και στο Tik Tok εδώ!
