Έχεις λίγο χρόνο;

Συγγραφέας: Σοφία Δάρτζαλη

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2427-3

Σελίδες: 36

Ημερομηνία Έκδοσης: 22/04/2021

Ένα εκπληκτικό βιβλίο από την Ελληνίδα συγγραφέα Σοφία Δάρτζαλη και την εικονογράφο την Σάντρα Ελευθερίου που θα σας ταξιδέψει μέσα στο χρόνο! Από τη γέννηση του ήρωα του βιβλίου μέχρι τη γέννηση της εγγονής του ήρωα του βιβλίου…

Η ιστορία ξεκινάει με τον παππού που κάνει ένα πρωτότυπο δώρο στον εγγονό του που μόλις έχει γεννηθεί. Ένα ρολόι τοίχου ένα σπίτι για πουλί με έναν κούκο μέσα! Όχι έναν οποιοδήποτε κούκο που απλά ξέρει να μετρά τον χρόνο αλλά έναν κούκο που καταλαβαίνει τις σκέψεις των ανθρώπων, τους παρακολουθεί να ξυπνούν, να φεύγουν, να μελετούν. Ο μικρός ενθουσιάστηκε με το δώρο του:

“Κούκου” πετάχτηκε εκείνος.

“Είμαι δικός σου. Κούκου.

Πρέπει να δυναμώσεις.

Να μεγαλώσεις.

Κούκου”.

Έτσι και έγινε. Μεγάλωνε… Όσο ο μικρός ήταν στο σχολείο του , ο κούκος έκανε σκέψεις για το μέλλον του. Ο κούκος παρέμενε ίδιος ενώ το αγόρι έγινε άντρας, ένας άντρας που πότε ήταν χαρούμενος και πότε μελαγχολικός. Όπως όλοι οι άνθρωποι. Τότε ο κούκος τον ενθάρρυνε

“Έχεις χρόνο.

Μπορείς να τα καταφέρεις.

Μπορείς να το κάνεις καλύτερα.

Μπορείς να το διορθώσεις.”

Ο κούκος όμως βλέποντας τον αγαπημένο του φίλο να γερνάει και να μικραίνει… αποφάσισε να φύγει νομίζοντας πως αυτός έφταιγε που ο χρόνος λιγόστευε τον φίλο του. Πέταξε μακριά χωρίς όμως να τον ξεχνά. Τον συναντά κάπου ψηλά μια μέρα εκεί στα σύννεφα. Όταν ο φίλος του, του ζήτησε μια χάρη για την εγγονή του.

Ένα καταπληκτικό βιβλίο για την έννοια του χρόνου γεμάτο στιγμές. Ένα βιβλίο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως περίληψη της ζωής με την πιο γλυκιά μελωδία. Κούκου! η ζωή περνά και κάθε δευτερόλεπτο είναι μοναδικό. Η αγάπη των δυο θα μας διδάξει πως η φιλία είναι κάτι που δεν έχει ηλικία, είναι αιώνια όπως και ο χρόνος. Μια ιστορία που θα σίγουρα θα σας συγκινήσει και θα βοηθήσει τους μικρούς μας να καταλάβουν πως ο χρόνος κυλά ασταμάτητα!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Δε σε φοβάμαι, λύκε!

Συγγραφέας: Astrid Desbordes

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Pauline Martin

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 2 ετών

Σειρά: Ο Μαξ και το κουνέλι

ISBN: 978-618-03-2613-0

Σελίδες: 24

Ημερομηνία Έκδοσης: 22/04/2021

Μια καινούρια σειρά βιβλίων είναι ο Μαξ και το Κουνέλι του, το αγαπημένο του κουκλάκι. Σήμερα σας παρουσιάζω το βιβλίο Δε σε φοβάμαι Λύκε που βοηθά με χιουμοριστικό τρόπο τους μικρούς μας να διώξουν τους φόβους τους και σταθούν όρθιοι απέναντί τους ως πραγματικοί ήρωες. Έτσι στο βιβλίο αυτό όταν ο κακός λύκος εμφανίζεται ο Μαξ βρίσκει ευφάνταστες ιδέες για να τον ξεφορτωθεί!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Σχολείο; Όχι, ευχαριστώ!

Συγγραφέας: Astrid Desbordes

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Pauline Martin

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 2 ετών

Σειρά: Ο Μαξ και το κουνέλι

ISBN: 978-618-03-2614-7

Σελίδες: 24

Ημερομηνία Έκδοσης: 22/04/2021

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς είναι όταν ο Μαξ δεν θέλει να πάει στο σχολείο με την αδερφή του. Η μαμά του θα του απαριθμήσει ένα σωρό φανταστικές δραστηριότητες που κάνουν στο σχολείο και τον πειράζει πως όντως εκεί δεν περνάνε ευχάριστα. Τρώνε μακαρόνια με τους φίλους τους το μεσημέρι, όταν κάποιος έχει γενέθλια κάνουν πάρτι και αλλα πολλά που μόλις τα θυμηθεί ο Μαξ μάλλον θα αλλάξει γνώμη!

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ!