Σ’ ένα βάζο μέσα

Συγγραφέας: Deborah Marcero

Εικονογράφηση: Deborah Marcero

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

ISBN: 978-618-03-2583-6

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 08/04/2021

Τι μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα βάζο; Για τον Λουέλιν και την Έβελιν, που είναι δυο αγαπημένοι φίλοι… τα πάντα! Οι δυο του μαζεύουν πράγματα που δε θα φανταζόταν κανείς ότι χωράνε καν σε βάζο. Όπως ουράνια τόξα, τον ήχο της θάλασσας ακόμα και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος! Όταν ανοίγουν τα βάζα τους θυμούνται τις όμορφες στιγμές που έζησαν.

Η Έβελιν και ο Λουέλιν θα γεμίσουν πάρα πολλά βαζάκια όταν μια μέρα θα χρειαστεί να αποχωριστεί ο ένας τον άλλο αφού η Έβελιν θα μετακομίσει σε μια μεγάλη πόλη. Η φιλία τους είναι δυνατή και έτσι θα κρατήσει παρά την απόσταση που θα υπάρχει ανάμεσά τους. Θα στέλνει βάζα ο ένας στον άλλον και έτσι θα νοιώθουν κοντά! Τα βάζα τους που είναι γεμάτα αναμνήσεις που θα μένουν ανεξίτηλες παρά τις δυσκολίες.

Είναι ένα μαγικό βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Κάθε σελίδα είναι γεμάτη αγάπη, ποίηση και ομορφιά και ανυπομονείς να δεις την επόμενη. Τα δυο λαγουδάκια είναι τόσο χαριτωμένα και οι στιγμές που μοιράζονται οι δυο φίλοι, μας μεταφέρουν στα παιδικά μας χρόνια. Τότε που χειμώνα καλοκαίρι είμασταν με τους κολλητούς μας και εξερευνούσαμε τον κόσμο.

Το βιβλίο μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τις διάφορες στιγμές με άλλους. Σίγουρα η περίοδος που διανύουμε μας δυσκολεύει πολύ σε αυτό. Όμως καμιά πραγματική φιλία δεν χάνεται ακόμα και στις δύσκολες εποχές. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε στιγμές και σύντομα με πολλή υπομονή και αγάπη θα δημιουργήσουμε πολλά περισσότερα βαζάκια με τους αγαπημένους μας.

Αυτό το αριστούργημα ύμνος στη μαγεία της φιλίας και τη δύναμη των αναμνήσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Φύλαξε τις αναμνήσεις σου σ’ ένα βάζο!

Κάνει ό,τι κάνουν τα καλά εικονογραφημένα βιβλία: σαγηνεύει, ψυχαγωγεί και σε αφήνει με την αίσθηση ότι υπάρχει ακόμη μαγεία στον κόσμο.” – BOOKPAGE

“Mας δείχνει με σαγηνευτικό τρόπο την ικανοποίηση που αντλεί κανείς όταν καλλιεργεί τη φαντασία, τη φιλία και τις αναμνήσεις.”- SCHOOL LIBRARY JOURNAL

Ένα βιβλίο για τη φιλία και για το πώς το πραγματικό δέσιμο μπορεί να ξεπεράσει τη γεωγραφική απόσταση. Θα βοηθήσει κάθε παιδί που αναγκάζεται να αποχωριστεί ξαφνικά έναν φίλο.” – SCHOOL LIBRARY CONNECTION

“Η Μαρσερό χρησιμοποιεί λεπτές γραμμές και ζωηρά χρώματα για να εικονογραφήσει μια διαφορετική ιστορία για τη φιλία… Οι λεπτομέρειες στις μαγευτικές εικόνες της μπορούν να χρησιμεύσουν για την εξάσκηση της παρατηρητικότητας των μικρών αναγνωστών.” -THE WALL STREET JOURNAL

φύλαξε τις αναμνήσεις σου σ’ ένα βάζο!

100 απλές δραστηριότητες STEAM για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες

Συγγραφέας: Andrea Scalzo Yi

Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2541-6

Σελίδες: 192

Ημερομηνία Έκδοσης: 08/04/2021

Ένα πρωτότυπο βιβλίο με φανταστικές δραστηριότητες και πειράματα STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Αυτό το βιβλίο ή μάλλον αυτή η Βίβλος δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι με παιδιά! Έχουμε ενθουσιαστεί όλοι με αυτό και ήδη ξεκινήσαμε να κάνουμε τα πρώτα μας πειράματα. Η συγγραφέας του βιβλίου αυτού είναι η Andrea Scalzo Yi η οποία έχει το raisingdragons.com (τι τέλειο όνομα είναι αυτό) και η ίδια έχει 4 ζωηρά παιδιά. Οπότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο χρήσιμος οδηγός θα είναι ένα βιβλίο γραμμένο από αυτήν την μαμά!

Εύκολα πειράματα που μπορούν να υλοποιηθούν στη στιγμή χωρίς πολλά υλικά θα μας διασκεδάσουν και θα μας διδάξουν φυσικές επιστήμες, μηχανική , τέχνες , τεχνολογία και μαθηματικά!

Εμείς ήδη κάναμε με μεγάλη επιτυχία το πείραμα Λάμπες λάβας, όπου χρειαστήκαμε

  • ηλιέλαιο ,
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής,
  • βαζάκια ,
  • νερό και
  • αναβράζον δισκίο.

Γεμίσαμε μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο, βάλαμε λίγο νερό μετά λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής και τέλος πετάξαμε μέσα ένα σπασμένο κομματάκι από αναβράζουσα βιταμίνη που είχαμε στο σπίτι μας. Έτσι δημιουργήσαμε λάμπες λάβας εύκολα και γρήγορα. φυσικά τα βάζα τα κλείσαμε και τα έχουμε αποθηκευμένα στο ντουλάπι και όταν θελήσουμε ξανα παίζουμε με αυτό το πείραμα. Το μόνο που θα χρειαστεί εξτρά είναι ένα ακόμα αναβράζον δισκίο.

Αυτό το καταπληκτικό βιβλίο που είμαι σίγουρη θα λατρέψετε μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο νέο μας κανάλι στο youtube αλλά και στο tiktok!