Τίτλος:Οι ελέφαντες πηγαίνουν επίσκεψη
Συγγραφέας:Evelina Daciute
Εικονογράφηση:Inga Dagile
Απόδοση:Γεωργία Τσάκωνα
Γλωσσική επιμέλεια:Σπύρος Καράμπαλης
Εκδόσεις:Ηλίβατον, Νοέμβριος 2019
Γραφιστική επιμέλεια:Παυλίνα Αλεξανδροπούλου
Σελίδες:40
Μέγεθος:22 Χ 26
ISBN:978-960-80-8525-1

Ένα βιβλίο που αποκτήσαμε πρόσφατα και μας άρεσε είναι Οι ελέφαντες πηγαίνουν επίσκεψη. Πρόκειται για μια όμορφη ιστορία με μια οικογένεια ελεφάντων που πηγαίνουν όλοι μαζί ο ένας πίσω από τον άλλο επίσκεψη με πρώτη πρώτη την μαμά και μετά ακολουθεί ο μπαμπάς, μετά τα έξι ελεφαντάκια και τελευταίοι ο παππούς και η γιαγιά. Σύνολο 10 λοιπόν…

Στη διαδρομή ένας ένας θα βρίσκει κάποιον λόγο για να αφήσει τη σειρά και να ξεχαστεί με κάτι. Για παράδειγμα η γιαγιά θα συναντήσει τις φίλες της, το ένα ελεφαντάκι θα βουτήξει στη λιμνούλα, το άλλο ελεφαντάκι θα σταματήσει να παίξει με κάτι αγόρια για ποδόσφαιρο κ.ο.κ. Στο τέλος μόνη της η μαμά θα φτάσει στη γιορτή και τότε θα καταλάβει πως λείπουν όλοι από πίσω της. Έτσι γυρνάει πίσω να τους μαζέψει έναν έναν. Η ιστορία είναι απλά γραμμένη και εξοικειώνει ακόμα και τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν την αρίθμηση από το 1 εως το 10 και αντίστροφα. Οι ελέφαντες στην αρχή της ιστορίας μειώνονται και στο τέλος όταν η μαμά τους περιμαζεύει αυξάνονται κατά 1 μέχρι το 10.

Απολαυστικό βιβλίο για τη συντροφικότητα, τη φιλαλληλία, τις σχέσεις στην οικογένεια και τις συμπεριφορές. Έχει όμορφη εικονογράφηση και παλ χρώματα. Προτείνεται από 2 χρονών μέχρι κ 6 !

Μπορείτε να το βρείτε εδώ