Ρέι: Μια φωτεινή μέρα

Συγγραφέας: Marianna Coppo

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Marianna Coppo

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

ISBN: 978-618-03-2523-2

Σελίδες: 48

Ημερομηνία Έκδοσης: 16/03/2021

Ένα χιουμοριστικό βιβλίο για τις περιπέτειες ενός γλόμπου που κάνει ένα… διαφωτιστικό ταξίδι.

Ο Ρέι είναι ένας γλόμπος μέσα σε ένα ντουλάπι και αυτή είναι η ιστορία του! Μα ένας γλόμπος από το ταβάνι ενός ντουλαπιού τι καθημερινότητα μπορεί να έχει; Συνήθως βαρετή … Έτσι τα όνειρά του τα βράδια είναι κενά!

…Αλλά αυτό θα αλλάξει!

Όταν σε ένα ταξίδι η οικογένεια τον παίρνει μαζί της στο κάμπινγκ… Ο γλόμπος δεν πιστεύει στα φωτεινά ματάκια του. Μα είναι τόσο μικρός και όλα γύρω του είναι τεράστια και πολλά, πάνω από 41 (41 πράγματα έχει μετρήσει στο ντουλάπι όπου βρισκόταν μέχρι τώρα). Θα δει γύρω του δέντρα και πεφταστέρια, αλλά το πιο συνταρακτικό θα το δει στην ανατολή! Ο ήλιος ξεπροβάλλει και σίγουρα αυτός είναι ο πιο μεγάλος γλόμπος που έχει δει!

Γυρνώντας πίσω στην “ρουτίνα” ο Ρέι έχει γεμίσει το μυαλουδάκι του με πολλές και όμορφες αναμνήσεις έτσι τώρα τα όνειρά του θα γεμίσουν χρώμα και εικόνες.

Ένα πρωτότυπο χιουμοριστικό βιβλίο, από 3 ετών που μας υπενθυμίζει την αξία των ταξιδιών, των εμπειριών αλλά και της επαφής με τη φύση .

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εδώ δείτε την παρουσίαση στο Καναλάκι μας στο Youtube

Για να ζούμε ελεύθεροι

Γνωρίζοντας τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία

Συγγραφέας: Ελένη Σβορώνου

Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 6 ετών

ISBN: 978-618-03-2544-7

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 16/03/2021

Μια συνθετική προσέγγιση της Επανάστασης, γραμμένη απλά, κατάλληλη για παιδιά που δεν έχουν διδαχθεί ακόμη Ιστορία. Αλλά και για τα μεγαλύτερα παιδιά που αναζητούν τα «γιατί» πίσω από τις σπουδαίες μάχες και τα γεγονότα.

Ένα βιβλίο για την ελληνική επανάσταση στις 25 Μαρτίου του 1821 που είναι γραμμένο με απλά και κατανοητά λόγια για παιδιά από 6 ετών και άνω. Σπουδαίες μάχες και γεγονότα συνέβησαν πριν από 200 χρόνια, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά. Πότε ξεκίνησε η ιδέα μιας επανάστασης; Τι είναι η επανάσταση και πώς ζούσαν τότε οι Έλληνες. Ποιοι ήταν αυτοί που θυσίασαν τις ζωές τους για να ζούμε εμείς τώρα ελεύθεροι; Και τι είναι ένα ελεύθερο δημοκρατικό κράτος; Όλες αυτές οι απαντήσεις που είναι τόσο σημαντικές, έρχονται στο φως και δυναμώνουν την αγάπη μας για την ελευθερία αλλά και για τους γενναίους που πολέμησαν για το καινούριο, αφήνοντας πίσω τους το παλιό.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Και εδώ η παρουσίαση στο καναλάκι μας στο Youtube!