Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών

Συγγραφέας: Timothy Knapman

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Λέτσα

Εικονογράφηση: Wesley Robins

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2499-0

Σελίδες: 26

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/02/2021

Ένα βιβλίο, μια πραγματική βουτιά στον ωκεανό! Η ‘Αλι, ο ‘Ολι και ο σκυλάκος Γούφερ θα μας πάρουν μαζί τους σε ένα ταξίδι μυστηρίου στα βάθη του ωκεανού, ξεκινώντας από τη γνωστή μας παραλία με τα κοχύλια και τους γλάρους αλλά και τα άγνωστα θαλάσσιο μπισκότο και σπαγγέτι των ωκεανών! Υπάρχουν ακόμη εννιά διαβαθμίσεις που χωρίζονται σε κάθε σελίδα που θυμίζει κύμα! Δείτε παρακάτω .. Κάθε σκηνή έχει και ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας που σίγουρα θα λατρέψετε! Πρέπει να βρίσκετε τα πέντε πλάσματα που δείχνει κάθε σελίδα στο κάτω μέρος της. Μερικά πλάσματα είναι πονηρούλικα και κρύβονται!

Μαθαίνουμε μικροί και μεγάλοι ενδιαφέροντα πράγματα, όπως για παράδειγμα:

Το βατραχόψαρο που το συναντάμε στο κοραλλιογενή ύφαλο, δεν είναι όμορφο ψάρι κι έτσι προσελκύει το ταίρι του “τραγουδώντας”! Λέτε μετά αφού αγαπηθεί να γίνεται όμορφο σαν πριγκιπόψαρο;

Επίσης υπάρχει ένα γκρίζο ψάρι που ονομάζεται βλάχος και λατρεύει τα ναυάγια!

Στην εύφωτη ζώνη υπάρχουν κάποια λιβάδια θαλάσσιας βλάστησης που είναι τόσο μεγάλα που φαίνονται από το διάστημα!

Το χταπόδι-ντάμπο έχει μεγάλα πτερύγια στα πλάγια, που μοιάζουν με αυτιά ελέφαντα!

Πραγματικά το έχουμε λατρέψει για όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες γνώσεις, τις όμορφες εικόνες και φυσικά το design του βιβλίου! Έτσι στις πολυαναμενόμενες φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα πράγματα για το τι κρύβεται εκεί βαθιά στα καταγάλανα νερά των θαλασσών!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Ένα σωρό πράγματα

Συγγραφέας: Emily Gravett

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Emily Gravett

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

ISBN: 978-618-03-2377-1

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/02/2021

Η Μεγκ και ο Ας είναι δυο καρακάξες που θα γίνουν σύντομα γονείς και θέλουν να προσφέρουν όλα τα καλά στα μικρά τους. Έτσι “βομβαρδισμένοι” από τις διαφημίσεις που βλέπουν στις εφημερίδες πιστεύουν ότι χρειάζονται όλα αυτά για να ναι τα μικράκια τους καλά!

Έτσι μαζεύουν πολλά και διάφορα από μανταλάκια μέχρι ρολόγια-κούκους και από πεταμένους αρκούδους μέχρι ποδήλατα και ολόκληρους κάδους! Καλτσάκια μπλε και κόκκινα τα φοράνε ήδη στα αβγουλάκια Όλα αυτά πάνω σε μια φωλιά στα κλαδιά ενός δέντρου! Μα πόσα θα αντέξει η μικρή φωλίτσα; Μια μέρα όμως μετά την τοποθέτηση του αυτοκινήτου πάνω πάνω στη φωλιά έγινε σαματάς! Έπεσαν όλα κάτω μεμιάς… Όλα τα “απαραίτητα” για τα μωρά έγιναν ένα σωρό άχρηστα σκουπίδια. Αλλά μισό λεπτάκι… Δεν είναι άχρηστα… Μπορούν να φανούν χρήσιμα λιγάκι…Έτσι τον αρκούδο τον δώσανε σε κάποιον που θα του έκανε αγκαλιές, τα ρολόγια κούκου τα έκαναν φωλιές για πουλιά και τα καλτσάκια έγιναν μια χαρά κρεβατάκια για κάτι ποντικάκια.

Εξαιρετικό βιβλίο με πρωτότυπη ιστορία, σασπένς και οικολογικό μήνυμα που νομίζω δεν πρέπει να λείπει από καμία μα καμία βιβλιοθήκη. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδώ!

Η αγαπημένη συγγραφέας μας θυμίζει στις σελίδες της και τον ήρωα του προηγούμενου βιβλίου της Λαμπίκο, τον καθαρό Πιτ, που είχε και εκείνο οικολογικό μήνυμα και μπορείτε να το δείτε εδώ! Φυσικά δεν λείπει και ο Ρος με τον φίλο του τον Ρέο από το βιβλίο “Δυο φίλοι μα τι φίλοι” , δείτε το εδώ!

ΥΠΈΡΟΧΕΣ ΡΕΤΡΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Εδώ φαίνεται κ ο Ρος
Να και ο Πιτ! Του έκλεψαν τη σφουγγαρίστρα και θύμωσε!

Δεν είναι κακό να κλαις

Συγγραφέας: Molly Potter

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Sarah Jennings

Θεματική κατηγορία: Βιβλία συμπεριφοράς

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2487-7

Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/02/2021

Δεν είναι πάντα εύκολο να δείχνουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα αγόρια, που μαθαίνουν από το περιβάλλον τους να κρύβουν τα συναισθήματά τους, να είναι σκληρά και να μην κλαίνε. Ωστόσο είναι για όλους πολύ σημαντικό να μπορούν να εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους και να μιλούν γι’ αυτά.

Το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε με πολλά παραδείγματα στα παιδιά τα διάφορα συναισθήματα που έχουν οι άνθρωποι και από ποιες καταστάσεις μπορεί να απορρέουν. Με κατανοητές έννοιες μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε πότε είμαστε πχ απογοητευμένοι, λυπημένοι ή θυμωμένοι;

Στην αρχή του βιβλίου ξεκινάει με τα αγόρια που ζορίζονται με τα συναισθήματά τους και τη δυσκολία που μπορεί να έχουν για να τα εκφράσουν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι μηνύματα πως πρέπει να είναι σκληρά, έρχονται τόσο από την τηλεόραση (ταινίες, παδικά) όσο και από το περιβάλλον τους. Αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει κάποιον να εκφράζεται για όσα αισθάνεται είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι και έτσι να νοιώθει λιγότερο μόνος και αβοήθητος.

Μαθαίνουμε τα θετικά συναισθήματα αλλά και τα αρνητικά. Μαθαίνουμε όμως και να τα διαχειριζόμαστε ειδικά τα αρνητικά γιατί είναι πιθανόν να κάνουμε ή να πούμε πράγματα που θα στεναχωρήσουν τους άλλους.

Υπάρχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα όπως φόβος, ανασφάλεια ή καταπίεση. Βέβαια όταν τα μοιραζόμαστε όλα αυτά με κάποιον νοιώθουμε καλύτερα.

Επίσης υπάρχουν συναισθήματα που έχουν να κάνουν με άλλους γιατί πολύ απλά είναι στη φύση μας να νοιαζόμαστε. Τέτοια συναισθήματα είναι η ζήλια, η συστολή, η αμηχανία, η έχθρα ή ο θαυμασμός. Αλλά και η τρυφερότητα, η αγάπη, η κατανόηση.

Ένα πολύτιμο βιβλίο με πλήθος από σενάρια εικονογραφημένα με υπέροχο τρόπο που βοηθά τον γονιό αλλά και τον εκπαιδευτικό να εξηγήσει με όμορφο τρόπο στα παιδιά πώς θα γίνουν άνθρωποι που θα γνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να έχουν ενσυναίσθηση αλλά και πώς να εκφράζονται.

Δεν είναι κακό να κλαις, γιατί το κλάμα είναι και αυτό ένα συναίσθημα που έρχεται από την καρδιά και δεν πρέπει να καταπιέζεται.

Περιλαμβάνει στο τέλος χρήσιμο οδηγό για τους ενήλικες.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!