Μπάρναμπους:

Η μεγάλη απόδραση

Συγγραφέας: The Fan Brothers

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: The Fan Brothers

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 5 ετών

ISBN: 978-618-03-2383-2

Σελίδες: 80

Ημερομηνία Έκδοσης: 26/11/2020

Η ιστορία ενός πλάσματος που είναι μισό ποντίκι και μισό ελέφαντας, του οποίου το όνειρο για ελευθερία και αποδοχή οδηγεί αυτόν και τους φίλους του σε μια επικίνδυνη και μαγική περιπέτεια.

Στο τέλος της χρονιάς αυτής έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε δυο καταπληκτικές προτάσεις που είμαι σίγουρη πως και σεις θα αγαπήσετε.

Η πρώτη ιστορία είναι για τον Μπάρναμπους, ένα κατασκευασμένο σε εργαστήριο κατοικίδιο , αλλά όχι και τόσο… πετυχημένο. Είναι μισό ελέφαντας και μισό ποντίκι! Υπάρχουν και άλλα “αποτυχημένα” κατοικίδια στο υπόγειο αυτό. Η διαφορετικότητά τους δεν τους απογοητεύει … Κάνουν τα πάντα για να φύγουν από τη γυάλα τους, τη φυλακή που τους έβαλαν αυτοί με τις πράσινες στολές. Ο Μπάρναμπους τολμάει και σπάει το τζάμι και έτσι ελευθερώνει και τα υπόλοιπα. Με συνεργασία και κοινό στόχο την ελευθερία θα προσπεράσουν όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν. Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο είναι όταν ανεβαίνουν στον πραγματικό κόσμο , μέσα στο κατάστημα με τα “τέλεια” κατοικίδια και ο Μπάρναμπους κοιτάει στα μάτια ένα προς πώληση κατοικίδιο. Στην συνέχεια έρχεται η πολυπόθητη ελευθερία και ας έχει γίνει ένας χαμός παντού! Στόχος επιτεύχθει! Και αυτό είναι το μήνυμα αυτής της ιστορίας γεμάτης σασπένς και αγωνία. Η διαφορετικότητα είναι ατού και όχι μειονέκτημα! Η συνεργασία μπορεί να μας βοηθήσει να φτάσουμε στους στόχους μας γρηγορότερα και η φιλία μας χαρίζει πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα μπορούσε να γυριστεί και ταινία , προτείνεται από 5 ετών. Η εικονογράφηση όπως θα δείτε επισφραγίζει την μοναδική ιστορία και το καθιστά ένα από τα τοπ βιβλία της βιβλιοθήκης μας.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Δείτε το βίντεο στο καναλάκι μας εδώ!

Μαμά! Τα τέρατα!

Εικονογραφημένα βιβλία

Συγγραφέας: Liliana Cinetto

Μετάφραση: Αγγελική Δαρλάση

Εικονογράφηση: Poly Bernatene

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2436-5

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 26/11/2020

Μια τρυφερή και αστεία ιστορία για τους φόβους και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, εικονογραφημένη αριστοτεχνικά από τον ασύγκριτο Πόλι Μπερνατέν.

Ο μικρός της ιστορίας αυτής φοβάται το σκοτάδι, νομίζει πως υπάρχουν μάγισσες, φαντάσματα και καλικάντζαροι! Έτσι τα βράδια φωνάζει την μαμά του! “Μαμά, ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!”

Πόσες μανούλες ξυπνάτε το βράδυ για παρόμοιους λόγους; Εγώ σηκώνω το χέρι πρώτη από όλες!

Έτσι λοιπόν η μαμά κουρασμένη από τα ξενύχτια εξηγεί στο παιδάκι πως δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά που φαντάζεται τα βράδια. Έτσι ενώ καθαρίζει το σπίτι εξηγεί πως όλα είναι γέννημα φαντασίας, ενώ παράλληλα καθαρίζει και το μυαλουδάκι του παιδιού της από αυτές τις “κακές” εικόνες. Κανένα φάντασμα δεν υπάρχει, όσο υπάρχει η ίδια η μαμά εκεί να τα σκουπίζει και να τα διώχνει από το σπίτι τους. Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να δουν χιουμοριστικά θέματα που μπορεί να τους φοβίζουν. Η εικονογράφηση είναι μοναδική, μπορείτε να το διαπιστώσετε παρακάτω.

Προτείνεται από 4 ετών και μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Δείτε την παρουσίαση στο καναλάκι μας πατώντας εδώ!

Advertisement