Συλλέκτης λέξεων

Συγγραφέας: Peter Reynolds

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Peter Reynolds

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2478-5Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 19/11/2020

Μετά το Χαρούμενος ονειροπόλος και το Ξεκίνα με μια τελεία και το Πες κάτι! σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα μοναδικό βιβλίο το Συλλέκτης λέξεων που ήρθε ακριβώς μια μέρα μετά την πρώτη σελίδα λέξεων που έγραψε το big boss! Ω ναι έβλεπε λέξεις γραμμένες σε μπλούζες, σαμπουάν, πατάκια, μαρκαδόρους και βιβλία και έγραψε μια σελίδα γεμάτη λέξεις ελληνικές αλλά και αγγλικές.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο Τζέρομ στο βιβλίο αυτό.

Μάζευε λέξεις που διάβαζε.

σμαραγδένια, θαύμα, μουστοκούλουρο, μελάσα, μουτζούρα, φουρφούρι.

Τόσες πολλές που αποφάσισε να τις οργανώσει.

“ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ”, “ΧΡΩΜΑΤΑ”, “ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ”

Καθώς όμως τις μετέφερε του έπεσαν και οι λέξεις ανακατεύτηκαν. Έτσι λέξεις που δεν τις είχε φανταστεί ποτέ δίπλα δίπλα δημιουργούσαν υπέροχα ποιήματα, συγκινητικά τραγούδια.

ονειρικό σύννεφο, μπλε αρμονία, απειροελάχιστο αστέρι.

όσο περισσότερες λέξεις μάθαινε, με τόσο μεγαλύτερη σαφήνεια μπορούσε να μοιραστεί με τον κόσμο ό,τι σκεφτόταν, ένιωθε και ονειρευόταν

Ένα βιβλίο που υμνεί την μαγεία των λέξεων και τα συναισθήματα που προκαλούν αυτές όταν τις μοιραζόμαστε με τους άλλους. Μαθαίνει στα παιδιά πως οι λέξεις είναι εργαλείο για να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τα θέλω , τα όνειρά τους και τα συναισθήματά τους στον κόσμο. Ωθεί τα παιδιά να βρουν ένα ενδιαφέρον χόμπι και να έχουν πάθος για αυτό. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Τζέρομ είναι ένα έγχρωμο παιδάκι και αυτό μας άρεσε πολύ αυτό.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ .