Συγγραφέας: Caryl Hart

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Ali Pye

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2469-3

Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 29/10/2020

Ένα βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση, γραμμένο σε στιχάκια, για την αξία της φιλίας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης.

Το βιβλίο Μαζί είναι καλύτερα είναι ένας ύμνος τόσο για τη φιλία, όσο και για την μοναδικότητα του καθένα μας. Είμαι πολύ χαρούμε που βρίσκεται στην συλλογή της παιδικής μας βιβλιοθήκης γιατί με υπέροχες εικόνες και όμορφα στιχάκια με ρίμα το διαβάζουμε πολύ ευχάριστα ενώ παράλληλα καταλαβαίνουμε την αξία και τις πολλές εκφάνσεις της φιλίας.

“Καθένας διαφορετικός . Όλοι σου δίνουν κάτι.

Είν’ όμορφο να περπατάς στο ίδιο μονοπάτι!

Το βιβλίο τονίζει την διαφορετικότητα ανάμεσα στους φίλους, τη δυσκολία που μπορεί κάποιοι να έχουν στο να κάνουν νέες φιλίες αλλά και την ενθάρρυνση στο να προσπαθούν να ξεπεράσουν τη δυσκολία αυτή.

Η συγχώρεση, η αλληλοβοήθεια, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη αναφέρονται στο βιβλίο με λόγια κατανοητά στα μικρά μας και συνοδεύονται με πολύχρωμες παραστατικές εικόνες που θα σας διασκεδάσουν για αρκετή ώρα.

Είναι σημαντικό στις εποχές των αποστάσεων που ζούμε να θυμίζουμε στα μικρά μας πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε ζωντανές τις φιλίες μας ώστε η κοινωνικότητά τους να μην επηρεαστεί την περίοδο της πανδημίας η οποία πλήττει τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Έτσι καλό είναι να τους υπενθυμίζουμε με το βιβλίο αυτό πως:

ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Το ζούμε κάθε μέρα:

Φίλους καλούς αν έχουμε,

τα βγάζουμε όλα πέρα!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!