Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2421-1

Σελίδες: 40

Είναι ωραίο να έχεις κατοικίδιο. Όσοι έχουν το ξέρουν καλά. Όπως ο Αλέξανδρος. Μόνο που το δικό του δεν είναι σκυλάκι, γατάκι ή έστω κουνελάκι. Το δικό του λέγεται Χαραλαμπία και είναι… μια καμηλοπάρδαλη.

Ένα καταπληκτικό βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μας έχει ενθουσιάσει! Πρόκειται για την καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία, η οποία είναι το κατοικίδιο του μικρού Αλέξανδρου. Μα όλοι οι φίλοι του έχουν σκυλάκια γατάκια και κουνελάκια για κατοικίδια αλλά αυτός είναι διαφορετικός! Προτιμά την καμηλοπάρδαλη γιατί είναι όμορφη, καθαρή, τον κοιτάει με μεγάλη προσοχή και φυσικά είναι πολύ χρήσιμη! Ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα θα βοηθήσει πολύ με τον στολισμό του δέντρου… Η Χαραλαμπία είναι παιχνιδιάρα και τις αρέσει να μεταμφιέζεται, να παίζει κρυφτό και κυνηγητό.

Βέβαια μερικές φορές τα κάνει όλα λίμπα καθώς παίζει και τρώει τα φυλλαράκια από τις γλάστρες… Οι γονείς του Αλέξανδρου δεν θα μπορέσουν να την ανεχτούν άλλο και έτσι θα τη στείλουν στο τσίρκο. Ο Αλέξανδρος όμως δεν μπορεί να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί η Χαραλαμπία θα είναι δυστυχισμένη… Θα καταφέρει να βρει λύση έτσι ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Κ ας αναγκαστεί ο ίδιος να επικοινωνεί μαζί της με καρτ ποστάλ.

Η περίοδος της καραντίνας γίνεται ευκολότερη με τα βιβλία και χαίρομαι πολύ που υπάρχουν πολλοί γονείς που τα προτιμούν για να περνούν ευχάριστα τον χρόνο με τα παιδιά τους. Η Χαραλαμπία είναι ένα τρυφερό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση και μια ιστορία που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!