Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες

ISBN: 978-618-03-2476-1

Σελίδες: 32

Μια φορά κι έναν καιρό, στο μπαλκόνι μιας πόλης βρέθηκε ένα αυγό. Μπορεί πράγματι ένα ασχημόπαπο να μεταμορφωθεί; Κι αν ναι, σε τι;

Η σειρά Μικρές Καληνύχτες είναι από τις αγαπημένες μας. Ξεχωριστές ιστορίες με μεγάλα νοήματα που εκτός του ότι διαβάζονται κάποια έχουν και QR Code και μπορούμε να τις ακούσουμε! Κάτι που εμείς εδώ με τα αφεντικά μου το στηρίζουμε πολύ και το προτείνουμε.

Έτσι και αυτή η ιστορία μας συγκίνησε πολύ και σίγουρα αξίζει να τη διαβάσετε ή/και να την ακούσετε ξανά και ξανά με τα μικρά σας.

Ένα αυγό βρέθηκε ξαφνικά στο μπαλκόνι του γεροπαράξενου και αφού ήταν ένας παράξενος γεράκος αποφάσισε να το προσέχει αυτός. Μια μέρα ράγισε το τσόφλι κ εμφανίστηκε ένα γκρίζο, γλυκούλη και ασχημούλικο παπί. Το παπί δεν είχε άλλη μαμά παρά μόνο αυτόν τον γεροπαράξενο. Έτσι τον ακολουθούσε όπου πήγαινε. Στην αρχή το είδε ως μπελά ο γέρος αλλά με την πάροδο του χρόνου το συνήθισε και το έβαζε ακόμα και στο κρεβάτι του το βράδυ για να κοιμηθούν αγκαλίτσα. Το έβγαζε βόλτα έξω στη γειτονιά και οι κεραμιδόγατες κορόιδευαν το ασυνήθιστο θέαμα. Μόνο το καναρίνι του βιβλιοπωλείου έλεγε :

“… μοιάζουν τόσο ευτυχισμένοι μαζί οι δυο τους. Τι το παράξενο βρίσκετε σ’αυτό;”

Όμως το παπί μεγάλωνε και πλέον ο γέρος αποφάσισε να το πάει σε μια λίμνη. Όσο και να τον πλήγωνε αυτό , έκανε το σωστό. Η συνέχεια όμως είναι ανατρεπτική και σίγουρα μας διδάσκει πως η αγάπη και η στοργή μπορεί να είναι εκεί όπου δεν φαντάζεται κανείς!

Άλλο ένα ασυνήθιστο κατοικίδιο μετά την καμηλοπάρδαλη που παρουσιάσαμε και είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Παρακάτω θα βρείτε και άλλες προτάσεις με βιβλία που μπορείτε να ακούσετε τη διήγηση μέσω QR Code

https://korakla.com/2017/04/23/listen-a-book/

https://korakla.com/2019/06/29/klasika_paramythia_metaixmio/