Άρα, η μηχανικός των άστρων

  • Κωδικός Προϊόντος: 86037
  • ISBN : 978-960-461-976-4
  • Σελίδες: 45
  • Ηλικίες : Από 6 ετών

Γεια σου Κόσμε!

Αυτό το βιβλίο με την Άρα θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της τεχνολογίας, των υπολογιστών, των μεγάλων μηχανικών της Google που είναι μάλιστα γυναίκες. Βεβαίως, γιατί όχι;

Έχοντας αγαπήσει των κόσμο των υπολογιστών από τα 13 μου και έχοντας σπουδάσει προγραμματισμό, αυτό το βιβλίο έρχεται να με βοηθήσει να γνωρίσω στα μικρά μου τον μαγικό κόσμο του κώδικα , του αλγόριθμου, της λογικής σειράς και το πόσο πιο έξυπνα είναι αυτά από τα μηχανήματα.

Η Άρα λοιπόν είναι έξι ετών, της αρέσει να λύνει προβλήματα, τα παζλ και τα ποιήματα. Κάθε μέρα γι’ αυτήν είναι μια νέα περιπέτεια. Στο βιβλίο θέλει να προγραμματίσει το βοηθό της την Ντι-ντι να μετρήσει τα άστρα. Έτσι θα πάνε μαζί στις σούπερ ήρωες στο Innovation Plex.

Εκεί θα γνωρίσουν την Κρίπα (Kripa Krishnan) ή αλλιώς και βασίλισσα του Χάους, η οποία εργάζεται στο κέντρο δεδομένων.

“Κάθε μεγάλο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ένα σχέδιο”

Χρειάζεται θάρρος για να λύσεις ένα μεγάλο πρόβλημα.

Στην συνέχεια συναντούν την Παρίσα (Parisa Tabriz) που βρίσκεται στο Εργαστήριο ιδεών και βοηθά την Άρα να μάθει την έννοια του αλγόριθμου.

Είναι ένα σύνολο από οδηγίες βήμα προς βήμα για να φτιάξουμε κάτι.

Χρειάζεται δημιουργικότητα για να λύσεις ένα μεγάλο πρόβλημα.

Στη συνέχεια θα γνωρίσουν την Νταϊάνα (Diane Tang) η οποία βρίσκεται στα Γραφεία Προγραμματισμού. Η Άρα καταφέρνει να κάνει τον πρώτο της κώδικα και αυτό της δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε υπολογιστή.

Μπορεί να απογοητευτεί με την ΝΤΙΝΤΙ γιατί πραγματικά είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι καινούριο , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ!

Πάει να συναντήσει την Μαριάν (Marian Croak) που βρίσκεται στο χώρο Χ-Space και επισκευάζει κάθε είδους μηχανές. Έτσι ενισχύοντας την Ντιντι με μνήμη και επεξεργαστή την κάνει πιο δυνατή και έτσι …

Με τη συνεργασία λύνονται πολύ πιο γρήγορα τα μεγάλα προβλήματα.

Η Άρα με την ανανεωμένη έκδοση της Ντι-ντι καταφέρνουν να μετρήσουν τα άστρα και φυσικά ανακάλυψε τον αλγόριθμο που λύνει όλα τα προβλήματα:

θάρρος, δημιουργικότητα, κώδικας και συνεργασία

Ένα καταπληκτικό βιβλίο που μας γνωρίζει πως οι υπολογιστές, η τεχνολογία, οι γλώσσες προγραμματισμού είναι ένας χώρος τόσο για τους άντρες όσο για τις γυναίκες. Ωθεί τα μικρά μας να αναρωτηθούν πώς λειτουργούν όλα αυτά τα ηλεκτρονικά gadget γύρω μας και φυσικά να επιμένουν για τις λύσεις των προβλημάτων. Ας τους δείξουμε από τώρα ότι μπορούν να ονειρεύονται και να θέτουν υψηλούς στόχους βήμα βήμα κάθε φορά.

Στο τέλος του βιβλίου αγαπήσαμε το σημειωματάριο, ένα μικρό τετραδιάκι της Άρα που είναι σίγουρο οτι τα μικρά σας θα το λατρέψουν!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Συμβουλές από τις μεγάλες γυναίκες της τεχνολογίας που μόλις γνωρίσαμε:

Μην σταματάτε να είστε περίεργοι!

Κάντε πρώτα το πρώτο βήμα!

Μην σταματάτε την προσπάθεια!

Σκεφτείτε τι μπορείτε να βελτιώσετε!

Στο site arastarengineer.com θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες για παιδιά που σχετίζονται με τους χαρακτήρες του βιβλίου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Κομάλ μεγάλωσε στην Ινδία και σπούδασε Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Δελχί. Αργότερα μετακόμισε στον Καναδά για να ολοκληρώσει το Master της και έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού σε εταιρείες συμβούλων τεχνολογίας. Αυτό το διάστημα εργάζεται στην Google και ζει στο Waterloo του Καναδά με το σύζυγο και την κόρη της. Μηχανικός κατά τη διάρκεια της ημέρας και μητέρα που αφηγείται παραμύθια τα βράδια, αγαπά να γράφει κώδικα και να τρώει cupcakes, να επεξεργάζεται δεδομένα και να κάνει όνειρα. Εμπνεύστηκε για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου όταν η τετράχρονη κόρη της τη ρώτησε εάν οι μηχανικοί είναι όλοι αγόρια.