Ημ/νία έκδοσης24 Σεπ 2020
Θεματική ΚατηγορίαΑνθρώπινες σχέσεις
ΣειράΕικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ηλικία3-4
Σελίδες32
ISBN978-618-01-3475-9

Η Μίσα κάνει φίλους. Ένα καινούριο βιβλίο που ήθελα πολύ να το συμπεριλάβουμε στις καθημερινές μας αναγνώσεις μιας και με το ξεκίνημα των σχολείων τα παιδιά βρίσκονται σε νέες παρέες και εκεί θα πρέπει να κοινωνικοποιηθούνε.

Για κάποια παιδιά αυτό είναι πολύ εύκολο ενώ για άλλα όχι Χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο τους περιβάλλον και να νοιώσουν άνετα με νέες παρέες.

Η Μίσα ανήκει στην κατηγορία των μικρών καλλιτεχνών που λατρεύει να φτιάχνει πράγματα αλλά δυσκολεύεται να κάνει φίλους. Βέβαια προσπαθεί με τον τρόπο της αλλά είναι λίγο διαφορετική και δεν τα καταφέρνει. Άραγε θα μπορέσει κάποτε να κάνει φίλους;

Μια μέρα παίρνει τα εργαλεία της και κατασκευάζει μερικούς “τεχνητούς” φίλους και έτσι μπορεί να τους παίρνει μαζί της. Αλλά δεν μπορεί να παίξει τένις ή ποδόσφαιρο μαζί τους…

Η Μίσα αισθάνεται άνετα μαζί τους και αυτό είναι που έχει σημασία.

Σε ένα πάρτι όμως όταν καθόταν μόνη της σε μια γωνία γνωρίζει κάποιον που φαίνεται να ταιριάζει μαζί της. Τον Τζος. Αν και επιφυλακτική καταφέρνουν να περάσουν πολύ δημιουργικά την ώρα μαζί! Και φυσικά αυτό είναι πολύ καλύτερο… Το να δημιουργείς παρέα με κάποιον άλλο!

Ο Τζος θα φωνάξει τους υπόλοιπους φίλους να δουν τις κατασκευές και για πρώτη φορά η Μίσα βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά παιδάκια και αισθάνεται άνετα. Τους δείχνει τις δημιουργίες τους και νοιώθει πως τώρα ξέρει τι να πει και τι να κάνει.

Ένα τρυφερό βιβλίο για τη φιλία που εμψυχώνει τα παιδάκια που δεν έχουν τόση αυτοπεποίθηση να κάνουν παρέες και να αποδέχονται τους άλλους.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!