Συγγραφέας: Eoin McLaughlin

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Polly Dunbar

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

ISBN: 978-618-03-2474-7

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 24/09/2020

Όλοι θυμόμαστε το καταπληκτικό αγαπημένο δίδυμο, τον σκαντζόχοιρο και την χελώνα και την απέεεεραντη αγκαλιά που έκαναν στην μέση του προηγούμενου βιβλίου του συγγραφέα.

Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι δυο κολλητοί ήθελαν να αγκαλιαστούν αλλά πλέον οι αγκαλιές δεν επιτρέπονται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει κανείς ότι νοιάζεται, λέει η σοφή Κουκουβάγια.

Έτσι κάνουν γκριμάτσες από μακριά, γράφουν γράμματα, χορεύουν, στέλνουν φιλάκια και μιμούνται ο ένας τον άλλον. Τραγουδάνε, ζωγραφίζουν …

για να δείξουν σε όλους πόσο καλοί φίλοι ήταν…

Άλλωστε όλες οι φιλίες μπορούν να περάσουν μπόρες αλλά όταν υπάρχει αγάπη στο τέλος πάντα βγαίνει ο ήλιος!

Ένα βιβλίο για να εξηγήσουμε στα παιδιά πως πρέπει να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας αλλά η αγάπη γεφυρώνει τις σχέσεις μας!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Συγγραφέας: Elizabeth Verdick

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Marieka Heinlen

Θεματική κατηγορία: Βιβλία συμπεριφοράς

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2454-9

Σελίδες: 44

Ημερομηνία Έκδοσης: 24/09/2020

Τα παιδιά είναι συνήθως ανυπόμονα. Αδημονούν για μικρά και μεγάλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα να έρθει η σειρά τους στις κούνιες ή να έρθουν τα γενέθλιά τους. Αυτή η αναμονή δεν είναι για πάντα και αυτό το βιβλίο τα βοηθάει να το καταλάβουν. Τους προτρέπει κατά τη διάρκεια αυτής της αναμονής να εκμεταλλευτούν το χρόνο αυτό και να το δουν ως μια ευκαιρία για να παρατηρήσουν και να σκεφτούνε.

Την εκνευριστική αυτή ώρα αναμονής ας χρησιμοποιήσουν τα μάτια και τα αυτιά τους. Μπορούν να κάνουν παλαμάκια, να παίξουν με γιογιό ή τράπουλα και έτσι μπορούν να διασκεδάσουν και μείνουν μακριά από τάμπλετ και smart phones. Αινίγματα , ανέκδοτα, αυτοσχέδιες ιστορίες , χορός ή κατασκευή αξεσουάρ. Παζλ ή ζωγραφική. Μα υπάρχουν τόσα πράγματα για να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο της αναμονής τους.

Αλλά ακόμα και το να σκέφτονται αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια όμορφη προσμονή! Και σίγουρα αξίζει να το περιμένουν με χαμόγελο!

Στο τέλος του βιβλίου οι γονείς θα βρούμε πολύ χρήσιμες τις πληροφορίες-συμβουλές για δραστηριότητες με τα παιδιά και πώς μπορούμε να τα κρατήσουμε απασχολημένα χωρίς απαραίτητα να είναι μπροστά σε οθόνες.

Εδώ μπορείτε να το προμηθευτείτε

και για όποιον ενδιαφέρεται στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε και τα άλλα δυο βιβλία της ίδιας σειράς

Δεν θέλω να περιμένω και Γιατί πρέπει;