Σσσς! Ησυχία!

Συγγραφέας: Nicola Kinnear

Θεματική κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Ηλικία: Για παιδιά από 3 ετών

ISBN: 978-618-03-2341-2

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 27/08/2020

Τι μπορεί να έχει να πει μια ήσυχη αλεπουδίτσα που κανείς δεν της δίνει σημασία; Και πώς θα κάνει να ακουστεί η φωνή της;

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Ξεκινάμε τις παρουσιάσεις με τρία βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο που είναι γεμάτα χρώμα, υπέροχες ιστορίες με φανταστική εικονογράφηση γεμάτες νόημα αλλά και πολύτιμες γνώσεις.

Το Σσσς! Ησυχία είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέα Νικολα Κινεαρ. Το πρώτο το αγαπήσαμε πολύ και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πρόκειται για μια μικρή αλεπουδίτσα που δεν μπορεί να ακουστεί στην “φασαριόζικη” παρέα της. Ήταν ήσυχη αλλά αρκετά παρατηρητική. Προσπαθούσε να τους πει ιστορίες αλλά κανένας δεν άκουγε. Όταν κατάφερε κάποια στιγμή να τους κάνει να ακούσουν την ιστορία της, πάλι στη συνέχεια αυτοί συνέχιζαν τα παιχνίδια και τη φασαρία. Μέσα στη βαβούρα όμως αυτή παρατηρούσε σημάδια πως κάτι σοβαρό συνέβαινε…

Νυχιές σε έναν κορμό δέντρου, τεράστιες πατημασιές στο έδαφος, έναν βαθύ βροντερό βρυχηθμό!

Έτσι για πρώτη φορά κατάλαβε πως ΕΠΡΕΠΕ να φωνάξει!

Σσσς! ΗΣΥΧΙΑ!

και τότε μια αληθινή αρκούδα μούγκρισε και όλα τα ζωάκια κρύφτηκαν όπου βρήκαν. Αλλά η αρκούδα ήταν λυπημένη και όχι εξαγριωμένη. Έκλαιγε επειδή κοιμόταν και τώρα την ξύπνησαν . Πώς θα καταφέρει να ξανακοιμηθεί; Η αλεπου διαβάζει ωραίες ιστορίες και έτσι θα ξεκινήσει την ανάγνωση σε όλη την παρέα αλλά και την αρκούδα. Μα πόσα όμορφα συναισθήματα νοιώθουν όλοι τους με την ιστορία της αλεπούς; Γέλασαν με τα αστεία σημεία και ζάρωσαν με τα πιο τρομακρικά. Στο τέλος όμως όλοι ένοιωσαν το ίδιο.. νύσταξαν και αποκοιμήθηκαν όπως οι αρκούδες!

Μέσα από το βιβλίο τονίζονται οι διαφορές ανάμεσα στους χαρακτήρες και φυσικά αναδεικνύεται η αξία της ανάγνωσης βιβλίων.

Ένα υπέροχο βιβλίο που αγαπήσανε τα δικά μου 3+ και 5+ αφού μετά την πρώτη κιόλας ανάγνωση ζητούσαν και δεύτερη.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Γνώρισε τους πλανήτες

Συγγραφέας: Caryl Hart

Εικονογράφηση: Woollvin Bethan

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2284-2Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 27/08/2020

Ένα βιβλίο που με την όμορφη εικονογράφησή του και τα ευχάριστα στιχάκια του γνωρίζει στα παιδιά τους βασικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Το βιβλίο Γνώρισε τους πλανήτες είναι ένα βιβλίο όπου με απλά λόγια και όμορφη εικονογράφηση μαθαίνει τα βασικά στα παιδιά για τους πλανήτες μας.

Ενα διαστημόπλοιο με ένα παιδάκι και τον φίλο του τον σκύλο θα ταξιδέψουν μακριά για να γνωρίσουν ψηλά τον ουρανό. Πρώτη στάση , ο Ήλιος! Ακολουθεί ο Ερμής, η Αφροδίτη, η Γη όπου ζούμε και μεις, η Σελήνη, ο Άρης, ο Δίας ο δορυφόρος του ο Γανυμήδης, ο πανέμορφος Κρόνος, ο Ουρανός , ο Ποσειδώνας και ο Πλανήτης-νάνος Πλούτωνας με το φιλαράκι του Χάροντα.

Το ταξίδι τελειώνει, σε λίγο ξημερώνει, από δω και στο εξής θα κοιτάμε στον ουρανό θα ξέρουμε τι κρύβεται και φυσικά θα λέμε “ΓΕΙΑ!”

Μοντέρνα εικονογράφηση που θα μπορούσαμε την έχουμε σε κάδρακια στο σπίτι μας, κατανοητό κείμενο και είναι η καλύτερη επιλογή για μια εισαγωγή στο ηλικακό μας σύστημα.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Υπέροχες γυναίκες που έσωσαν τον πλανήτη

Συγγραφέας: Kate Pankhurst

Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Εικονογράφηση: Kate Pankhurst

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

Ηλικία: Για παιδιά από 6 ετών

ISBN: 978-618-03-2283-5

Σελίδες: 40

Ημερομηνία Έκδοσης: 27/08/2020

Ένα βιβλίο γεμάτο εκπληκτικές ιστορίες γυναικών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία της Γης και όλων των πλασμάτων της. Αντιμετώπισε το πρόβλημα των πλαστικών και της ανακύκλωσης μαζί με την ΑΪΖΑΤΟΥ ΣΙΣΕΪ, θαύμασε την ευφυΐα των χιμπαντζήδων μαζί με την ΤΖΕΪΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ και πάλεψε κατά της καταστροφικής αποδάσωσης μαζί με την ΟΥΑΝΓΚΑΡΙ ΜΑΑΤΑΪ.

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τις παιδικές βιβλιοθήκες. Τα παιδιά μας είναι καλό να έχουν πρότυπα όπως αυτές οι γυναίκες που παρουσιάζονται στο παρακάτω βιβλίο και οι οποίες γνώριζαν πως κάθε είδος ζωής πάνω στη Γη αξίζει τον σεβασμό και την προστασία μας. Έσπειραν και σε άλλους τον σπόρο της αλλαγής και τους έδωσαν την ευκαιρία να καταλάβουν οτι έχουν και εκείνοι τη δύναμη να σώσουν τον πλανήτη…

“Το σχέδιο της Άιζατου Σισεϊ όχι μόνο βοήθησε να μειωθεί το κακό που προκαλούν τα σκουπίδια στο περιβάλλον, αλλά έμαθε και στις γυναίκες μια τέχνη που τις βοήθησε να γίνουν πιο ανεξάρτητες.”

Πολλές από αυτές τις ξεχωριστές γυναίκες θα τις γνωρίσουμε και μεις οι μεγάλοι ενισχύοντας την αγάπη για τον πλανήτη, κάτι πολύ βασικό στις εποχές μας. Εμείς διαβάζουμε μια ιστορία κάθε βράδυ και μαθαίνουμε να λέμε συνθήματα όπως :

Σπείρε τον σπόρο της ΑΛΛΑΓΗΣ!

Να είσαι διαφορετικός . Να είσαι καλός . Να είσαι δίκαιος.

Κάνε τα σκουπίδια θησαυρό.

Ένα πιο πράσινο μέλλον μπορεί να ξεκινήσει με μια δική σου ΙΔΕΑ!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!