ΣυγγραφέαςJ. J. Austrian
ΕικονογράφησηMike Curato
ΜετάφρασηΗλιάνα Αγγελή
Σελίδες32
Ημερομηνία έκδοσης10/06/2020

Ένα βιβλίο ύμνος στην αγάπη σε όλες τις υπέροχες μορφές της. Το σκουλήκι αγαπάει το Σκουλήκι είναι μια γλυκιά αλλά και επαναστατική ιστορία ανάμεσα στα δυο ερμαφρόδιτα σκουληκάκια που είναι ολόιδια εκτός από τα ματάκια τους. Αγαπιούνται πολύ και αποφασίζουν να παντρευτουν. Ο κοινωνικός περίγυρος όμως τους θέτει ζητήματα που δεν είχαν σκεφτεί. Για παράδειγμα ο Γρύλος που βλέπετε παρακάτω τους λέει πως πρέπει να έχουν κάποιον να τους παντρέψει.

Επίσης τους λέει πως χρειάζονται βέρες! Και πού να τις φορέσουν αφού δεν έχουν δάκτυλα; Α! Να μια καλή ιδέα να τις φορέσουν σαν ζώνες!

Οι μέλισσες τους ενημερώνουν και για άλλα “αναγκαία” πράγματα για να γίνει ένας γάμος όπως πέπλο , φόρεμα κ κοστούμι!

Τώρα ποιος θα είναι ο γαμπρός και ποια η νύφη; Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Τα δυο σκουλήκια σκέφτονται να αλλάξουν τον τρόπο που γίνεται ο γάμος και όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτόοοο!

Τελικά όμως παντρεύονται γιατί το Σκουλήκι αγαπάει το Σκουλήκι!

Κόντρα στο κατεστημένο, αυτό το βιβλίο μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες πως η αγάπη είναι τόσο σημαντική που δεν κοιτά φύλα, παραδόσεις και πώς γίνονται πάντα τα πράγματα. Η ουσία είναι μία και όλα τα υπόλοιπα “πρέπει” δεν μπορούν να δημιουργήσουν με σιγουριά έναν πετυχημένο γάμο. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να υπάρχει αληθινή αγάπη!

Η λιτή αλλά ουσιαστική εικονογράφηση του αγαπημένου μας Mike Curato (Μικρός Έλιοτ) εστιάζει την προσοχή μας και πάλι στα ουσιαστικά χωρίς πολλές λεπτομέρειες που μπορούν να μας αποσπάσουν από τα σημαντικά νοήματα του βιβλίου αυτού που σίγουρα θα αγαπήσετε.

Δείτε την παρουσίαση στο Youtube.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Advertisement