Σελίδες48
ΔιαθεσιμότηταΆμεσα Διαθέσιμο
Ηλικία5+
ΣυγγραφέαςΠαπαθεοδούλου Αντώνης
ΕικονογράφοςΣαμαρτζή Ίρις
ΕκδότηςΠαπαδόπουλος
Ημ. Έκδοσης25/01/2017
ISBN978-960-569-669-6

Ένα τελευταίο γράμμα έχει να παραδώσει ο κύριος Κώστας και μετά… βγαίνει στη σύνταξη. Δούλεψε υπομονετικά στο επάγγελμα του ταχυδρόμου στο νησί επί πενήντα ολόκληρα χρόνια. Μετέφερε όλα τα νέα με τα πόδια του. Όταν ήταν καλά τα νέα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι κι εκατοντάδες γράμματα σε ένα δρομολόγιο επειδή ήταν ελαφριά.

Τα άσχημα νέα, όμως, ήταν βαριά. Ακόμη κι ένα ήταν πολύ δύσκολο να το μεταφέρει.

Κάποια γράμματα ήταν εικόνες, αλλά τα περισσότερα ήταν γράμματα και ο κύριος Κώστας βοηθούσε τους αγράμματους με την ανάγνωση. Την τελευταία μέρα της δουλειάς του όμως θέλει να αποχαιρετήσει τους κατοίκους του νησιού αλλά κανένας δεν είναι εκεί! Τι συμβαίνει; Όταν θα φτάσει στον προορισμό που του υποδεικνύει το τελευταίο γράμμα θα καταλάβει!

Ένα πραγματικό αριστούργημα αυτό το βραβευμένο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και φυσικά δεν υπάρχει κάτι που να μην λατρέψαμε σε αυτό.

  • Η συγκινητική ιστορία,
  • η εξαιρετική εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή που θυμίζει κολάζ και
  • το σχήμα του βιβλίου που έχει το σχήμα γραμματόσημου,

το καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα μας της παιδικής βιβλιοθήκης.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ ενώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα επιστολόχαρτα σε λευκό και μπλε.

Σελίδες36
Ηλικία6+
ΣειράΜικρά Μεγάλα Κλασικά
ΣυγγραφέαςΠαπαθεοδούλου Αντώνης
ΕικονογράφοςΣαμαρτζή Ίρις
ΕκδότηςΠαπαδόπουλος
Ημ. Έκδοσης23/10/2019
ISBN978-960-484-484-5

Ένα δεύτερο βιβλίο του ίδιου αγαπημένου συγγραφέα είναι το 4 μικρές κυρίες ή ένα παραμύθι για τέσσερα κορίτσια αληθινά. Πρόκειται για το κλασσικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ που έγραψε την συγκεκριμένη ιστορία 150 χρόνια πριν και αποτέλεσε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλια στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η Τζο, η Μπεθ, η Έιμι και η Μεγκ είναι οι τέσσερις αγαπημένες αδερφές που μεγαλώνουν μαζί αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα, τις ευκολίες και τις δυσκολίες της ζωής. Ο μπαμπάς λείπει στον πόλεμο αλλά ξέρει πως τα κορίτσια του, οι μικρές κυρίες, θα τα καταφέρουν να γίνονται κάθε μέρα και καλύτερες.

Τα κορίτσια είναι θα βοηθήσουν τους φτωχούς γείτονες με τα πολλά παιδιά, ετοιμάζουν θεατρικό, θα πάνε σε πρωτοχρονιάτικο χορό.

Τα κορίτσια έχουν υποσχεθεί στον εαυτό τους να γίνουν καλύτερες. Να μη θυμώνουν. Να μην είναι εγωίστριες. Στις ιστορίες με αληθινά κορίτσια όμως δεν είναι εύκολα όλα αυτά.

Η Τζο θυμώνει που η Ειμι πετά στο τζάκι το τετράδιό της αλλά αυτά συμβαίνουν ανάμεσα στα αδέρφια έτσι. Μια λαχτάρα που θα πάθει η Έιμι τις φέρνουν και πάλι όλες κάτω από την αγκαλιά της μαμάς.

…θυμοί, πείσματα και συγγνώμες έχουν όλα ξεχαστεί.

Μια κλασική ιστορία που διαβάζεται ευχάριστα μεταφέροντάς μας σε μια άλλη εποχή, αλλά η αξία της οικογένειες είναι διαχρονική. Πολύχρωμη και ατμοσφαιρική η εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, που σίγουρα θα λατρέψετε.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.