Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Ηλικία: Για παιδιά από 6 ετών

ISBN: 978-618-03-1904-0

Σελίδες: 32

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/05/2020

Η βαλίτσα της Νίνας

Το βιβλίο Η βαλίτσα της Νίνας της Λίνας Μουσιώνη, είναι από τα αγαπημένα μας! Μετά από μέρες εγκλεισμού μας ταξιδεύει με τις βαλίτσες των άλλων. Των άλλων γιατί τελικά ο καθένας έχει τη δική του παραγεμισμένη βαλίτσα.

Η ιστορία ξεκινά με τον ταχυδρόμο Μίμη που αφήνει μια βαλίτσα στην είσοδο της πολυκατοικίας και χτυπάει τα κουδούνια για να την πάρει αυτός που του ανήκει. Από έξω η βαλίτσα θυμίζει να είναι του Κυρίου Τάσου, της Κυρίας Λουκίας, της Μαρί. Μα τελικά ποιανού είναι ; και τι περιέχει αυτή η μυστηριώδης βαλίτσα που ξυπνάει τόσες αναμνήσεις στους ενοίκους της οικοδομής; Επικρατεί αναστάτωση όταν η βαλίτσα ανοίγει και ο καθένας συνηδειτοποιεί πως δεν είναι δική του. Το βάρος ίδιο αλλά το περιεχόμενο διαφορετικό. Όπως ακριβώς και η οικογένεια του καθενός. Κάθε οικογένεια μπορεί να είναι γεμάτη με αναμνήσεις, εικόνες , στιγμές χαράς ή λύπης. Αλλά καμία δεν είναι πανομοιότυπη με μια άλλη!

Μόνο η Νίνα με τα πράσινα μαλλιά μπορεί να την αναγνωρίσει και να καταλάβει πότε αυτή η βαλίτσα είναι βαριά και πότε είναι ελαφριά σαν πουλί. Μα όταν είναι άδεια από ομορφιά, εμπειρίες, πυροτεχνήματα , παγωτά, καληνυχτίσματα και μπράβο του μπαμπά! Όλα αυτά και άλλα πολλά την κάνουν ανάλαφρη γιατί γεμίζουν την καρδιά.

Ένα αλληγορικό παραμύθι που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, αφού θα ξυπνήσει την όρεξη για ζωή! Νομίζω μετά την περίοδο αυτή έχουμε όλοι ανάγκη να ξαναγεμίσουμε την σκονισμένη βαλίτσα μας και να αποκτήσουμε την ζωντάνια και την “τρέλα” της πολύχρωμης Νίνας !

Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά άνω των 6 αλλά ακόμα και το μικρό μου αφεντικό (3,5) το βράδυ όταν διαλέγουμε βιβλία μου λέει την Βαλίτσα την Βαλίτσα!

“Την ξέρω τη βαλίτσα αυτή!

Πάρτι, παιχνίδια, εκδρομές, καβγάδες, γέλια, αγκαλιές. Ψέματα και μυστικά, ποδηλατάδες, μακροβούτια, παγωτά.