Ξεκίνα με μια τελεία

Συγγραφέας: Peter Reynolds

Θεματική κατηγορία: Γνώσεις και δραστηριότητες

ISBN: 978-618-03-2178-4

Σελίδες: 160

Ημερομηνία Έκδοσης: 14/05/2020

Αν μπορείς να κάνεις μια τελεία, τότε είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις ένα δημιουργικό ταξίδι…

Το “Ξεκίνα με μια τελεία” του Πίτερ Ρεϊνολντς είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο. Είναι μια αφορμή για να ξυπνήσει η δημιουργική πλευρά των παιδιών και όχι μόνο. Μας δίνει μια ώθηση να πιάσουμε ένα μολύβι ή έναν μαρκαδόρο και να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι δημιουργικότητας φτιάχνοντας απλά μία τελεία! Αν σε μια τελεία βάλουμε φτερά ή σπάγκο τι θα δημιουργηθεί; Τι παρατηρούμε στις τελείες που φτιάχνουμε; Μπορούμε να κάνουμε μια χνουδωτή ή θλιμμένη τελεία;

Μια τελεία είναι η αρχή εκατοντάδων ιδεών για ατελείωτες ώρες ζωγραφικής. Πανέξυπνο βιβλίο – σημειωματάριο που μπορεί να ξυπνήσει μεγάλα δημιουργικά ταλέντα. Προτείνεται από πέντε ετών χωρίς όριο στους μεγάλους, γιατί οι καλλιτέχνες δεν γεννιούνται μόνο αλλά και γίνονται.

Προτείνω να στείλετε στο koraklacom@yahoo.com ζωγραφιές σας με αρχή την τελεία. Θα χαρώ να δω τις δημιουργίες σας.

Παρακολουθείστε τον ίδιο τον συγγραφέα να ζωγραφίζει πατώντας εδώ.

Χαρούμενος ονειροπόλος

Συγγραφέας: Peter Reynolds

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ηλικία: Για παιδιά από 4 ετών

ISBN: 978-618-03-2057-2

Σελίδες: 44

Ημερομηνία Έκδοσης: 05/03/2020

Ένα δεύτερο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα είναι το “Χαρούμενος Ονειροπόλος.” Ένα βιβλίο που μας υπενθυμίζει πως η ζωή δεν είναι μόνο να ακολουθούμε τους κανόνες, η ζωή είναι και για να αφηνόμαστε στις ονειροπολήσεις μας. Δίνει μια εξήγηση στα παιδιά γιατί μπορεί κάποια να σκέφτονται ή να αισθάνονται διαφορετικά. Υπάρχουν και οι άνθρωποι εκείνοι που βλέπουν σχήματα στα σύννεφα ή κλείνουν τα μάτια ενώ μέσα τους χορεύουν τζαζ!

Είμαι πολύ καλός στο να είμαι ο εαυτός μου. Ένας ονειροπόλος γεμάτος εκπλήξεις, στοργικός, αστείος, ευγενικός, έξυπνος.

Προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να είναι ο εαυτός τους. Να προχωρούν με δημιουργικότητα, να ακούν την καρδιά τους, να είναι προοδευτικοί, να βρουν αυτό που τους αρέσει, να ονειρεύονται, να είναι μοναδικοί, να ταξιδέψουν με χαρά, να έχουν φαντασία γιατί ανοίγει πόρτες στο εφικτό!

To αγόρι του βιβλίου είναι ένα ελεύθερο πνεύμα με ανήσυχο μυαλό, που δεν σταματά να ονειρεύεται. Τέτοια παιδιά ο συγγραφέας τα θεωρεί χαρισματικά και πρέπει να τα ενθαρρύνουμε. Το ίδιο πιστεύω και εγώ.

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Το προτείνουμε από 4 ετών και μπορείτε να το βρείτε εδώ

ένα ακόμα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα είναι το ΠΕΣ ΚΑΤΙ!