Κείμενο: Πανίδου Σοφία

Εικονογράφηση : Ντανιέλα Σταματιάδη

ΠΑΙΖΟΥΜΕ;

Σελίδες : 32

Ηλικία : 3+

Ημ. Έκδοσης: 03/03/2020

ISBN : 978-960-484-520-0

Θεματολογία : Διαφορετικότητα

Παίζουμε- Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τι θα γινόταν εάν ένα μικρό εξωγηινάκι προσγειωνόταν σε μια παιδική χαρά; Θα έπαιζε με τα αγοράκια ή τα κοριτσάκια; Θα προτιμούσε το ποδόσφαιρο ή το σχοινάκι;

Ο μικρός Πυξ δε γνωρίζει διαχωρίσεις στο παιχνίδι. Απλά θέλει να παίξει. Τα παιδάκια τον ρωτούν αν είναι αγόρι ή κορίτσι και του προτείνουν αντίστοιχα παιχνίδια αλλά ο Πυξ είναι παρατηρητικός και βλέπει πως αγοράκια δεν παίζουν μόνο με επικίνδυνα παιχνίδια και κοριτσάκια τρέχουν πιο γρήγορα από ότι τα αγοράκια.

Γιατί του λένε πως τα αγόρια δεν κλαίνε ενώ κάποιο έχει μόλις τρέξει στην αγκαλιά της μαμάς του με δάκρυα στα μάτια;

Γιατί του λένε πως τα κορίτσια δεν λερώνονται; Αφού δυο φίλες παίζουν στις λάσπες και ήδη έχουν λερώσει τα φορεματάκια τους.

Ένα βιβλίο που υμνεί την αξία του παιχνιδιού και σίγουρα παρόμοιό του δεν είχαμε μέχρι στιγμής.
Τα μικρά μου, τριών και πέντε, το απολαμβάνουν πολύ μιας και μετά από ελάχιστες αναγνώσεις, ήδη έχουν μάθει τα λόγια και βλέποντας τις εικόνες “διαβάζουν” τους διαλόγους του Πυξ με τα παιδιά.

Αγαπάμε πολύ αυτήν την ξεχωριστή ιστορία, τους σύντομους διαλόγους, την πολύχρωμη εικονογράφηση των παιδιών και το γεγονός ότι παρουσιάζονται τα πρόσωπά τους μόνο σε προφίλ. Έτσι τονίζονται τα ροζ μαγουλάκια ενώ οι εκφράσεις των παιδιών φαίνονται πολύ καθαρά.

Οι λεπτομέρειες σε κάθε σελίδα μας κρατούν το ενδιαφέρον για περαιτέρω παρατήρηση και συζήτηση .

Μπορείτε να το βρείτε εδώ ή σε κάποιο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας