Κείμενο: Δημήτρης Τσιλινίκος

εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλούμπασης

Σελίδες : 23

ISBN : 678-960-8259-35-5

Hλικίες : 4+

Η Ζωή με τον Μπαμπά

Ένα βιβλίο που θέλω να σας παρουσιάσω είναι το… η ζωή της Ζωής με τον σούπερ ήρωα μπαμπά της. Η μαμά λείπει “ταξίδι” και η καθημερινότητα έχει αλλάξει πολύ. Αλλά ο μπαμπάς της Ζωής έχει υπερδυνάμεις και τα καταφέρνει μια χαρά για να ισορροπήσει μια τέτοια νέα πραγματικότητα. Ακόμα και ο ίδιος δεν ήξερε ότι κρύβει τέτοιες υπερδυνάμεις.

Η μικρή Ζωή ζωγραφίζει σε δυο σελίδες τον αγαπημένο της σούπερ ήρωα και γράφει πάνω-πάνω “Ο μπαμπάς μου” . Τον θαυμάζει αφού το συμμάζεμα και η μαγειρική γίνονται από αυτόν αλλά βοηθάει και η Ζωή. Στη γειτονιά είναι το πιο γλυκό κορίτσι και το χαιρετούν όλοι.

Η μεγάλη υπερδύναμή του όμως είναι που διαβάζει το μυαλό της Ζωής κ στα γενέθλιά της την πηγαίνει στο σπίτι της κυρίας Άντας για να διαλέξει ένα σκυλάκι, μιας και φιλοξενεί πολλά αδέσποτα της γειτονιάς. Ένα υπέροχο αρσενικό κουτάβι την αγάπησε και φυσικά το υιοθετήσανε και του δώσανε το όνομα Λούη.

Περάσανε υπέροχα στο πάρτι της δίνοντας ο μπαμπάς όλες τις υπερδυνάμεις του για να είναι όλα άψογα. Γι’ αυτό θέλουν να κάνουν μια ωραία έκπληξη στον μπαμπά με ένα ωραίο υγιεινό πρωινό από τα χεράκια τους.

Η ζωή συνεχίζεται στο σπίτι και η Ζωή θα ανακαλύψει και τις δικές της υπερδυνάμεις. Θα κάνει συμφωνίες με τον μπαμπά της και έτσι θα τον βοηθάει και αυτή με τις δουλειές.

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει πως πολλές φορές αλλάζουν οι συνθήκες της καθημερινότητας και πρέπει με αγάπη , συνεργασία και αρκετές υπερδυνάμεις να τα καταφέρνουμε, χωρίς φυσικά να χάνεται η παιδική ανεμελιά.

Ένα βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά πώς μπορεί να είναι η ζωή ενός παιδιού χωρίς τη μαμά. Υπάρχουν όλων των ειδών οι οικογένειες και καλό είναι να γνωρίζουν τα μικρά πως κάθε οικογένεια είναι διαφορετική.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ ή σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.