Σειρά:Ανακαλύπτω το STEM
Συγγραφέας:Carlos Pazos
ISBN:978-960-653-011-1
Ξενόγλωσσος Τίτλος:Futuros genios de la Genetica
Μεταφραστής:Μαρία Γουρνιεζάκη
Αριθμός σελίδων:32
Ηλικίες:5+
IMG_0954
Πώς καθορίζεται το χρώμα των μαλλιών μας;
Τι είναι τα γονίδια; Οι αζωτούχες βάσεις;
Τα παιδιά ακολουθούν τη Βαλεντίνα σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση του DNA και ανακαλύπτουν την επιστήμη της Γενετικής.
IMG_0956
Δυο ολοκαίνουρια βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα και την νέα σειρά Ανακαλύπτω το STEM, ήρθαν να μας γνωρίσουν με απλές εξηγήσεις την επιστήμη της Γενετικής. Την επιστήμη της θείας Ρωξάνης.
Μέσα από μια απλή ιστορία η Βαλεντίνα θα μας εξηγήσει σε τι οφείλεται η διαφορά χρώματος ανάμεσα σε αδέρφια κ συγκεκριμένα γιατί το σκυλάκι ο Μέντελ είναι πορτοκαλής ενώ όλα τα άλλα αδερφάκια του είναι καφετιά;
Χρησιμοποιήσαμε μεγεθυντικό φακό για να καταλάβουν τα παιδιά ότι υπάρχει και ένας απέραντος μικρόκοσμος πάνω σε όλα τα πλάσματα, που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Για παράδειγμα τα κύτταρα και από τι αποτελούνται. Εκεί μέσα βρίσκεται το DNA το οποίο περιέχει τα γονίδια. Αυτά λοιπόν αποφασίζουν αν ένα σκυλάκι θα έχει μακριά αφτιά ή πορτοκαλί τρίχωμα.
Ένα βιβλίο που τράβηξε το ενδιαφέρον και των δυο αφεντικών! Του πεντάχρονου αλλά και του τρίχρονου(!). Βασικό να αναφέρουμε εξαρχής ότι αυτό το βιβλίο λέει αλήθειες και δεν είναι παραμυθάκι!
Σας το προτείνουμε γιατί εκτός από εκπαιδευτικό είναι και πολύ χαριτωμένο με εικονογράφηση που θα λατρέψετε.