Τρία πουλάκια κάθονται

Συγγραφέας: Lysa Mullady

Εικονογράφηση: Kyle Reed

Μετάφραση:  Αυγή Δαφερέρα

Σελίδες: 36

Ημερομηνία έκδοσης  13/03/2020

IMG_0471

Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση του κουτσομπολιού στις κοινωνίες των μικρών παιδιών και για το χτίσιμο υγιών σχέσεων μεταξύ τους.

Ένα παιδικό βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά να μην μιλάνε για άλλους ανθρώπους, να εκφράζονται όταν νοιώθουν αδικημένα με ειλικρίνεια και ποτέ με ψέματα . Με άλλα λόγια αυτή η απλή ιστορία μας γνωρίζει πώς να αποφεύγουμε το κουτσομπολιό, το ψέμα, την εκδίκηση!

IMG_0472Ο Κόκκινος προτείνει στην Κίτρινη να βρουν σκουλήκια, χωρίς να συμπεριλάβουν τον Μπλε. Ο οποίος Μπλε, τα βάφει μαύρα, λόγω της απόρριψης αυτής και ξεκινά μια κακή φήμη για τα δυο πουλάκια λέγοντας ένα ψέμα στον Πράσινο και την Μοβ. Έτσι το κουτσομπολιό έκανε μια γύρα από όλα τα χρωματιστά πουλάκια. Από ράμφος σε ράμφος όλα έμαθαν ότι ο Κίτρινος και η Κόκκινη είναι μαλωμένοι. Κάτι εντελώς διαφορετικό από την πραγματικότητα αφού  τα δυο τους έτρεχαν πάνω κάτω σε ένα χωράφι γεμάτοι χαρά που έβρισκαν σκουλήκια. Τελικά όταν καθίσουν όλα μαζί στο καλώδιο θα λύσουν την παρεξήγηση. Ο Μπλε παραδέχεται ότι αισθάνθηκε άσχημα που δεν τον κάλεσαν και είπε ένα ψέμα γι αυτούς. Ο Κόκκινος αν και θύμωσε με αυτό το ψέμα συγκρατήθηκε και ζήτησε συγνώμη που τον έκανε να αισθανθεί έτσι. Όλοι πήραν το μάθημα πως ένα ψέμα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όταν το αναπαράγουμε και όταν αισθανόμαστε πληγωμένοι πρέπει να το εκφράζουμε! Οπότε πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε..

IMG_0473

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις μη αναπόφευκτες διαφωνίες της ζωής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ

Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο κανάλι μας στο Youtube

 

IMG_0476

IMG_0478IMG_0479IMG_0480