Συγγραφέας:Soojin Kwak
ISBN:978-960-605-913-1
Ημερομηνία έκδοσης:05/02/2020
Αριθμός σελίδων:32
Ηλικίες:4+
IMG_0425
H Άννι φτιάχνει όμορφα καπέλα για όλα τα ζωάκια!
Έχει ράψει ένα κομψό καπέλο με κορδέλα για την καμηλοπάρδαλη, ένα κίτρινο για το σκυλάκι, ένα αστείο καπέλο για την αρκούδα, ακόμα και για τα ποντικάκια έχει ετοιμάσει μικρά καπελάκια.
Ένα πρωινό πήρε ένα τεράστιο γράμμα και από εκείνη τη στιγμή αποφάσισε ότι πρέπει να φτιάξει το μεγαλύτερο και το ωραιότερο καπέλο που υπάρχει στον κόσμο!Μια πρωτότυπη ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη δημιουργικότητα, την προσπάθεια και τη συνεργασία.
IMG_0454
Ένα καινούριο βιβλίο προστέθηκε στην παιδική μας βιβλιοθήκη και θέλω να σας το προτείνω μιας και μας κάνει καθημερινά παρέα αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας λόγω του Κορονοϊού.
Είναι σίγουρο πως θα αγαπήσετε τόσο την ιστορία της Άννις όσο και την εικονογράφηση.
IMG_0423
Η μικρή δημιουργός φτιάχνει όμορφα καπελάκια για όλα τα ζωάκια τα οποία είναι τόσο χαρούμενα όταν τα φοράνε. Έτσι τα βλέπει ο Λόφος και θέλει και αυτός ένα στο μέγεθός του. Η Άννι παίρνει το γράμμα του και αποφασίζει να προσπαθήσει αυτό το τόσο δύσκολο εγχείρημα.
IMG_0456
Με τη βοήθεια των φίλων της των ζώων, καταφέρνει να του φτιάξει ένα τεράστιο μάλλινο καπέλο. Ήταν τόσο ευτυχισμένος ο Λόφος και επιτέλους δεν κρύωνε το κεφαλάκι του.
IMG_0429
Όταν όμως έβρεξε ασταμάτητα το καπέλο μίκρυνε πολύ! Η Άννι δεν τα παρατάει και αποφασίζει να πειραματιστεί με άλλα υλικά. Με φυλλαράκια, τα οποία όμως έγιναν νόστιμος μεζές για τα ζωάκια και με ξυλαράκια τα οποία όμως πήραν φωτιά! Καημένη Αννι. Τόσος κόπος πάει χαμένος. Στο τέλος όμως μια μαϊμού θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα με ένα υλικό που κανένας δεν φανταζόταν.
IMG_0444
Ένα γλυκό και χιουμοριστικό βιβλίο που τονίζει πόσο σημαντικό είναι να μην τα παρατάμε αλλά και το πώς τα δύσκολα μπορούν να γίνουν εύκολα μέσα από τη συνεργασία. Επίσης μαθαίνουμε τα υλικά αλλά και τις αντοχές τους.