IMG_9808

Δυο ολοκαίνουρια βιβλία που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα μικρά αφεντικά αλλά και τους μεγάλους, μιας και οι ζωηρές εικόνες αλλά και οι γνώσεις που αποκομίζουμε είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Στο αγρόκτημα

Συγγραφέας:Ruth Martin
Μεταφραστής: Σοφία Γρηγορίου
Εικονογράφος:Allan Sanders
ISBN: 978-618-03-1984-2
Σελίδες: 16
Ημερομηνία Έκδοσης: 06/02/2020
Καλούμε όλους τους Μικρούς Εξερευνητές! Ελάτε να πάμε μια βόλτα με το τρακτέρ στο αγρόκτημα για να γνωρίσουμε τα ζώα, τις καλλιέργειες και τα μηχανήματα του αγρότη. Άνοιξε τα παραθυράκια για να ανακαλύψεις τα μυστικά της κάθε εποχής και μάθε τι σημαίνει να είσαι αγρότης χάρη σε αυτό το χρήσιμο βιβλίο για τη ζωή στο αγρόκτημα.

IMG_9810

Μια διεξοδική ξενάγηση στο αγρόκτημα μας προσφέρει αυτό το βιβλίο με τα παραθυράκια και είναι ένα από τα εννιά βιβλία της σειράς μικροί εξερευνητές. Υπέροχες διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές εικόνες, έντονα χρώματα, ανθεκτικά φύλλα και παραθυράκια, κατανοητά κείμενα σε χρωματιστά πλαίσια, κάνουν τη βόλτα στο αγρόκτημα πολύ διασκεδαστική!
Tι θα συναντήσουμε στο αγρόκτημα;
Φασαριόζες χήνες, λαγουδάκια , προβατάκια, γουρούνια, αγελάδες και άλλα πολλά. Ο στάβλος που φιλοξενεί τα άλογα χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα αλλά και τα ίδια τα άλογα έχουν ανάγκη από μπόλικη περιποίηση. Πού αρμέγονται οι αγελάδες και πώς κουρεύονται τα πρόβατα; Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που τα μικρά μας καλό είναι να γνωρίζουν για το πώς φτάνει το γαλατάκι στο ποτήρι τους κάθε πρωί και βράδυ.
Ποια λαχανικά είναι υπόγεια και ποια μεγαλώνουν αναρριχώμενα σε ψηλά κοντάρια;
Μάθαμε ακόμα ποια αγροτικά μηχανήματα χρειάζεται ο αγρότης.
Ένα βιβλίο που τα παιδιά της πόλης αλλά και όχι μόνο χρειάζονται να έχουν στην παιδική βιβλιοθήκη τους.
Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

IMG_9818IMG_9827IMG_9830

IMG_9841

Ζωύφια

Συγγραφέας: Ruth Martin
Μεταφραστής: Σοφία Γρηγορίου
Εικονογράφος: Allan Sanders
ISBN: 978-618-03-1983-5
Σελίδες: 16
Ημερομηνία Έκδοσης: 06/02/2020
Καλούμε όλους τους Μικρούς Εξερευνητές! Έλα να παρατηρήσουμε μερικά από τα πιο αεικίνητα, ανατριχιαστικά και όμορφα πλάσματα που υπάρχουν στον κόσμο. Άνοιξε τα παραθυράκια για να ανακαλύψεις πώς τα έντομα ξεπερνούν το μικρό τους μέγεθος δουλεύοντας ομαδικά και τι είδους ζουζούνια μπορεί να συναντήσεις κοντά σου.
IMG_9843
Το ξέρετε ότι για κάθε άνθρωπο αντιστοιχούν 200 εκατομμύρια έντομα;!
Το ξέρετε ότι η Δεινακρίδα μπορεί να ζυγίζει όσο ένα ποντίκι;
Γνωρίζετε τις νεραϊδόμυγες , τη φρουτόμυγα και το έντομο- φύλλο;
Μήπως το έντομο Πικάσο που έχει εκθαμβωτικά σχέδια στη ράχη του;  Μην γελιέστε, μπορεί να αφήσει μια φρικτή μυρωδιά για να απωθήσει τους εχθρούς του! Πιφ!
Αυτά και άλλα πολλά κρύβονται στα παραθυράκια αυτού του βιβλίου και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε με τους μικρούς εξερευνητές σας!
Μπορείτε να το βρείτε εδώ

IMG_9852IMG_9860IMG_9867IMG_9874

Πέντε λεπτά

(Αυτό είναι πολλή ώρα!) (Όχι, δεν είναι!) (Ναι, είναι!)
Συγγραφέας: Audrey Vernick Liz Garton Scanlon
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Olivier Tallec
ISBN: 978-618-03-2161-6
Σελίδες: 40
Ημερομηνία Έκδοσης: 06/02/2020
Πέντε λεπτά είναι πολύς χρόνος… ή μήπως όχι;
Ένα πρωτότυπο, έξυπνο, ξεκαρδιστικό βιβλίο για κάθε παιδί που άλλοτε παρακαλεί με ελπίδα: «Άλλα πέντε λεπτά!» και άλλοτε φωνάζει με φρίκη: «Τι; Άλλα πέντε λεπτά;».
IMG_9875
Ένα χιουμοριστικό βιβλίο που “μιλάει” περισσότερο με τις εικόνες και τις εκφραστικές φιγούρες του Ολιβιέ Ταλέκ, είναι το Πέντε Λεπτά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Έχει να κάνει με την έννοια και την σχετικότητα του χρόνου στην καθημερινότητά μας. Πώς θα εξηγήσουμε στα παιδιά ότι τα πέντε λεπτά μπορεί να είναι μερικές φορές ελάχιστος χρόνος, πχ όταν παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι και άλλες φορές μπορεί να είναι μια αιωνιότητα πχ όταν χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά σε κάποια υπηρεσία με την μαμά.IMG_9877
Ας ακολουθήσουμε τον μικρό μας φίλο με τα ολοστρόγγυλα μάτια σε μια μέρα γεμάτη με διάφορες δραστηριότητες που βοηθάνε πολύ στο να καταλάβουμε αν τα πέντε λεπτά είναι πολλή ώρα ή όχι.
Έξυπνο, διασκεδαστικό, με εικονογράφηση που σίγουρα θα λατρέψετε
Μπορείτε να το βρείτε εδώ!
IMG_9880IMG_9881IMG_9900