Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου; Εκδόσεις Μεταίχμιο

IMG_9339Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου;

Πώς να μιλήσετε στο παιδί για να το βοηθήσετε να αναπτύξει υγιείς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης των δυσκολιών
Συγγραφέας: Molly Potter
Εικονογράφος: Sarah Jennings
ISBN: 978-618-03-1982-8
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 31/10/2019
Γραμμένο με ειλικρίνεια και γλώσσα απλή και κατανοητή στα παιδιά, το βιβλίο αυτό βοηθά να μπουν οι βάσεις για την ψυχική υγεία τους και αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε γονιό που κατανοεί πόσο σημαντικός είναι ο υγιής τρόπος σκέψης.
To καινούριο μας βιβλίο Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο μας βοηθάει να μπορέσουμε να συζητήσουμε με ένα νήπιο για συναισθήματα, σχέσεις και πώς πρέπει να σκεφτόμαστε για τους εαυτούς μας.
Πραγματικά δεν φανταζόμουν ότι σε αυτές τις ηλικίες θα μπορούσε ένα βιβλίο να κάνει κατανοητές τέτοιες έννοιες. Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό με απλά και καθημερινά παραδείγματα πώς να αντιμετωπίζει το μικρό τους μυαλουδάκι τα διάφορα συναισθήματα που τους προκύπτουν μέσα στη ζωή και πώς θα αναπτύξει υγιείς σκέψεις.
Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς χαρούμενοι; Αλλά και τι σημαίνει να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος; Πώς διαχειριζόμαστε τις αρνητικές σκέψεις; Μήπως μπορούμε να τις πάρουμε να και να τις πετάξουμε σε έναν κάδο στην άκρη του δωματίου όπως κάνουμε με τις αποτυχημένες ζωγραφιές μας; Παρουσιάζονται πραγματικές ασκησούλες για να εκπαιδεύσουνε τα μυαλουδάκια τους έτσι ώστε να ξεπερνούν τέτοιου είδους σκέψεις.
Μέσα από καρτούν με συννεφάκια υπάρχουν αυτά που συνήθως σκέφτονται τα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο μπορούν πολύ εύκολα να ταυτιστούν και να δώσουν απαντήσεις σε μελλοντικές καταστάσεις που μπορεί να τους συμβούν.
Ολοκληρώνεται αυτό το πλήρες βιβλίο με οδηγίες για ενήλικες. Εμείς το προτείνουμε σε γονείς , εκπαιδευτικούς και μικρούς αναγνώστες άνω των 5 1/2 ετών.
IMG_9340IMG_9342IMG_9343IMG_9344IMG_9345IMG_9349IMG_9350IMG_9355IMG_9356IMG_9366IMG_9367IMG_9371IMG_9377

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: