Πες κάτι!

IMG_7603

Συγγραφέας: Peter Reynolds
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
ISBN: 978-618-03-2014-5
Σελίδες: 40
Ημερομηνία Έκδοσης: 31/10/2019
«Ο κόσμος χρειάζεται τη φωνή σου. Αν έχεις μια καταπληκτική ιδέα… μίλα! Αν δεις μια αδικία… μίλα!»

IMG_7605

Κάθε µέρα ο καθένας από µας έχει την ευκαιρία να µιλήσει, να πει κάτι µε τη στάση του, µε τις πράξεις του, µε τη φωνή του. Υπάρχουν τόσοι τρόποι να πεις ποιος είσαι, τι σκέφτεσαι, τι πιστεύεις… Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει τους µικρούς αναγνώστες να βρουν τη φωνή τους και να τη χρησιµοποιήσουν για να κάνουν τον κόσµο µας καλύτερο. 

Ο κόσμος χρειάζεται τη φωνή σου! Δε χρειάζεται να είναι τέλεια!

Ενα καταπληκτικό βιβλίο που προτείνουμε γιατί απλά, είναι μοναδικό στο είδος του! Θίγει ένα τόσο σημαντικό θέμα και αυτό γίνεται με τόσο απλό και κατανοητό τρόπο, που όλα τα μικρά αφεντικά είναι σε θέση να παρακολουθήσουν.

Πόσο σημαντικό είναι να μάθουν να παίρνουν θέση σε καθημερινές καταστάσεις χωρίς  να είναι μικροί θεατές; Να εκφράζουν αυτό που αισθάνονται είτε είναι με λέξεις είτε με πράξεις. Με ένα πινέλο, με ένα ποίημα, με αυτοπεποίθηση ή ακόμα και με στιλ;

Μπορείτε να το βρείτε εδώ και σίγουρα θα σας βοηθήσει να εξηγήσετε στα μικρά σας αφεντικά πως κάθε φωνή έχει αξία!

IMG_7608IMG_7610IMG_7611IMG_7618

Λαμπίκο!

Συγγραφέας: Emily Gravett
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Emily Gravett
ISBN: 978-618-03-2002-2
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 17/10/2019
Στον Πιτ αρέσει να είναι όλα καθαρά και νοικοκυρεμένα, μερικές φορές, όμως, το παρακάνει…

IMG_7621

Άλλο ένα αριστούργημα της Έμιλι Γκράβετ είναι αυτό το βιβλίο με τον αναπάντεχο τίτλο   “Λαμπίκο” με  πολλά σημαντικά μηνύματα που όλα τα μικρά πρέπει να πάρουν.

Μέσω του υπερβολικά καθαρού ασβού, του Πιτ, ο οποίος καθαρίζει τα πάντα και τους πάντες στο δάσος, καταλαβαίνουμε πόσο ουσιαστικής σημασίας είναι η ύπαρξη δέντρων, του δάσους και πόσο σημαντικό είναι να φερόμαστε με αγάπη στη φύση.

Ο Πιτ, αφού αγανακτεί με τα φύλλα που πέφτουν κάτω από τα δέντρα αποφασίζει να βάλει μια τάξη και να ξεριζώσει όλα τα δέντρα του δάσους. Ρίχνει τσιμέντο παντού και όλα είναι πεντακάθαρα..

Αλλά πλημμύρες και λάσπες ακολουθούν με τη βροχή που δεν μπορεί πια να απορροφηθεί!

Και όταν πεινάσει και συνειδητοποιήσει πως το σπίτι του έχει “θαφτεί” κάτω από το τσιμέντο τότε καταλαβαίνει το τραγικό λάθος που είχε κάνει.

Μπορεί να διορθώσει την καταστροφή αυτή; Μα φυσικά! Υπάρχει ελπίδα όταν όλα τα ζώα τον βοηθούν, όλα είναι εφικτά. Το δάσος, δέντρα και ζωή αποκτά ξανά!

Πολλά μηνύματα μέσα σε αυτό το αριστούργημα που όλοι πρέπει να περνάμε στα παιδιά!

Η οικολογία, η αυτογνωσία, η μεταμέλεια και η συνεργασία είναι μερικές από τις αξίες που θίγονται ενω  μπορείτε να το βρείτε εδώ!

ένα βιντεάκι με τη συγγραφέα να μας δείχνει πώς να ζωγραφίσουμε με τα δάκτυλά μας

μερικές δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο στα αγγλικά

IMG_7622IMG_7623img_7625.jpgIMG_7626IMG_7627IMG_7628