Δε θέλω να περιμένω!

IMG_6300
Συγγραφέας: Sue Graves
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Desideria Guicciardini
ISBN: 978-618-03-2090-9
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 03/10/2019
Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν την αξία της υπομονής.
Η Μέιζι δεν έχει καθόλου υποµονή! Εκνευρίζεται και στενοχωριέται όταν πρέπει να περιµένει τη σειρά της, είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο. Θα µπορέσει η µεγαλύτερη αδερφή της, η Λόλα, να της δείξει µερικούς τρόπους για να γίνει πιο υποµονετική;
Το βιβλίο αυτό εισάγει τα παιδιά στην έννοια της υποµονής. Περιλαµβάνει έναν οδηγό για τους ενήλικες, µε ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες και συζήτηση µε το παιδί. Οι εικόνες χωρίς κείµενο στο τέλος του βιβλίου δίνουν την ευκαιρία στους µικρούς αναγνώστες να διηγηθούν µε δικά τους λόγια µια ιστορία σχετική µε το θέµα.
Αυτή η σειρά “Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας” είναι μια σειρά βιβλίων που ασχολείται με καθημερινές καταστάσεις και έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα των παιδιών τόσο με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό τους. Σήμερα σας παρουσιάζω δύο από αυτά, τα οποία μας βοηθούν πολύ γιατί αυτή την περίοδο με ένα 4χρονο αφεντικό και ένα δίχρονο αφεντικό στο σπίτι γίνεται…..πανικός!
Ότι κάνει ο ένας θέλει να κάνει και ο άλλος, ότι έχει ο ένας το θέλει και ο άλλος, ότι τρώει ο ένας το θέλει και ο άλλος! Και φυσικά το θέλουν ΤΩΡΑ! Η λέξη υπομονή πλέον χρησιμοποιείται καθημερινά και τώρα  με το βιβλίο “Δε θέλω να περιμένω” προσπαθούμε να την κατανοήσουμε ευκολότερα!
Η ιστορία της Μέιζι , η οποία είναι και αυτή ανυπόμονη, περιέχει πολλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή στα οποία χρειάζεται να κάνει υπομονή. Όπως ότι πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά τα επόμενα γενέθλιά μας, πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά όταν χάνουμε το λεωφορείο μέχρι να έρθει το επόμενο, χρειάζεται υπομονή με τους κανόνες των παιχνιδιών και φυσικά δεν πρέπει να διακόπτουμε κάποιον όταν μιλάει, αλλά να περιμένουμε να τελειώσει. Ευτυχώς η Λόλα, η αδερφή της Μέιζι έρχεται στο σπίτι για να της δώσει μια πολύ καλή ιδέα για το τι να κάνει όταν πρέπει να περιμένει χωρίς να νευριάζει και να θυμώνει.
Στο τέλος τους βιβλίου υπάρχει ένα μικρό παιχνιδάκι για να κατανοήσουμε την υπομονή και τις συνέπειες όταν αυτή χάνεται.
IMG_6282
IMG_6283.IMG_6284
IMG_6309
IMG_6310
IMG_6298.jpg
Συγγραφέας:Sue Graves
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος:Desideria Guicciardini
ISBN: 978-618-03-2091-6
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 03/10/2019
Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να φέρονται στους γύρω τους με σεβασμό.
Ο Μάικλ δυσκολεύεται να δείξει σεβασµό στους άλλους. Όταν όµως όλοι θυµώνουν µαζί του, στενοχωριέται. Θα µπορέσει να µάθει να σέβεται τα πράγµατα και τη γνώµη των άλλων, ώστε να νιώσουν καλύτερα και εκείνοι αλλά και ο ίδιος;

Το βιβλίο αυτό εισάγει τα παιδιά στην έννοια του σεβασµού στους άλλους. Περιλαµβάνει έναν οδηγό για τους ενήλικες, µε ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες και συζήτηση µε το παιδί. Οι εικόνες χωρίς κείµενο στο τέλος του βιβλίου δίνουν την ευκαιρία στους µικρούς αναγνώστες να διηγηθούν µε δικά τους λόγια µια ιστορία σχετική µε το θέµα.

Το δεύτερο βιβλίο “Και γιατί πρέπει;” βοηθάει τα παιδιά να αρχίσουν να σκέφτονται τις συνέπειες που έχουν τα λόγια και οι πράξεις τους στα ίδια και στους άλλους.
Γιατί είναι σημαντικό να σεβόμαστε τα πράγματά μας; Να συμμαζεύουμε τα ρούχα στην ντουλάπα μας και γιατί είναι σημαντικό να σεβόμαστε τα πράγματα των άλλων; Μήπως αν μπούμε στο δωμάτιο κάποιου χωρίς να χτυπήσουμε πρώτα σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τον προσωπικό του χώρο; Ή αν κάποιος μας πει με χαρά ότι θα παρακολουθήσει κάποιον αγώνα ή παράσταση και μεις τον κοροϊδέψουμε γι αυτήν την επιλογή του; Πώς θα αισθανθεί;
Ο Μάικλ της ιστορίας θα έρθει αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με τέτοιον τρόπο ώστε να μην στεναχωρεί τον ίδιο άλλα και τους άλλους.
Τα πρέπει στη ζωή είναι απαραίτητα για να συμβιώνουμε αρμονικά τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο και με τους φίλους μας.
IMG_6303IMG_6306IMG_6307IMG_6308
IMG_6302