Ο άνθρωπος του ρετιρέ

Εικονογράφος: Σοφία Παπαδοπούλου
ISBN: 978-618-03-1721-3
Σελίδες: 56
Ημερομηνία Έκδοσης: 21/03/2019
Ένα μικρό ατύχημα στην μπουγάδα του ρετιρέ θα γίνει η αφορμή να απαντηθούν ένα σωρό ερωτήματα.
Πώς γίνεται να πηγαίνεις σχολείο και να μη μισείς την ιστορία; Υπάρχουν στ’ αλήθεια άνθρωποι που δεν τρώνε τις τηγανητές πατάτες; Οι συγγραφείς είναι μουσάτοι γέροι που ζουν με βιβλία και βραστά λαχανικά; Ένα μικρό ατύχημα στην μπουγάδα του ρετιρέ θα γίνει η αφορμή να απαντηθούν μια και καλή αυτά τα ερωτήματα.
Το βιβλίο αυτό αν και προορίζεται για λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, το διαβάζουμε και με τα δυο αφεντικά, ω ναι, το δίχρονο παρακολουθούσε κανονικά, το τετράχρονο εννοείται! Το αγαπήσαμε για την πρωτοτυπία αλλα και το χιουμορ του!
Η ιστορία έχει ως εξής:
Μετακομίζει στην οικοδομή ένας νέος ένοικος και είναι συγγραφέας. Άνθρωπος των γραμμάτων δηλαδή , σαν την μαμά, όχι σαν τον μπαμπά που είναι μηχανικός! Οπότε κάποιες συνήθειες της οικογένειας πρέπει να αλλάξουν. Όπως για παράδειγμα το να μαγειρεύεις τηγανιτές πατάτες και να ανεβαίνουν οι μυρωδιές πάνω στον συγγραφέα την ώρα που προσπαθεί να συγκεντρωθεί και είναι έτοιμος να γράψει στο χαρτί τις ιδέες του. Απαπα! Η μαμά το βρίσκει απαράδεκτο…
Όταν όμως πέσει από την μπουγάδα του συγγραφέα ένα….βρακί; Τότε ; Πώς να το επιστρέψεις; Τι να πεις και να μην κοκκινίσεις από την ντροπή;
Είναι όμως μια αφορμή για να τον γνωρίσει ο μικρός μας ήρωας καλύτερα και να καταλήξουν να γίνουν φίλοι, λέγοντας την ιστορία που διδάσκεται στο σχολείο με τρόπο διαφορετικό και συναρπαστικό.
Πρωτότυπη ιστορία της Δήμητρας Ανδρουλάκη με ανατροπές και χιούμορ. Συνιστάται για όλες τις ηλικίες!

IMG_8608IMG_8611IMG_8613IMG_8614IMG_8615IMG_8616