Ο Ασίμ και ο δράκος του βασιλιά

Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού
Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
ISBN: 978-618-03-1720-6
Σελίδες: 48
Ημερομηνία Έκδοσης: 21/03/2019
Ένα παραμύθι για τα παραμύθια, για τη λειτουργία τους και για τη διάδοσή τους.
Ο Ασίμ είναι αυτός που φροντίζει ωστέ τα παραμύθια να παραμένουν ζωντανά και να μεταδίδονται από στόμα σε στόμα , από γενιά σε γενιά!
Μα εμείς τα διαβάζουμε καθημερινά αλλά δεν σκεφτήκαμε ποτέ, ποιος είναι αυτός που φροντίζει τις γιαγιούλες να μην πάθουν τίποτα, ποιος βάζει το δηλητήριο σε όλα εκείνα τα μήλα ή ποιος φροντίζει του νάνους, και ποιος καθαρίζει όλα τα στέματα των βασιλιάδων; Με αυτόν τον τρόπο  όμως όλοι αυτοί οι «πρωταγωνιστες» παρουσιάζονται καθώς πρέπει στα παραμύθια που διηγούνται οι άνθρωποι ανα τον κόσμο.
Αυτή είναι  η καθημερινή δουλειά του Ασίμ.  Την κληρονόμησε από τους προγόνους του. Ειναι μια  σπουδαία δουλειά αλλά ευτυχώς είναι ταπεινός και δεν το παίρνει πάνω του…
Εκτός από το να περιποιείται καθημερινά τους πρωταγωνιστές των παραμυθιών, κάθεται στο σκαμνί κάτω από ένα τεράστιο δέντρο και διηγείται όλα αυτά τα παραμύθια. Πότε τα διηγείται σε φανταστικούς φίλους , πότε σε αληθινους ανθρώπους που έρχονται από πολύ μακρυα να τον ακούσουν.
Ώσπου μια μέρα οι καβαλάρηδες του βασιλιά τον εξορίζουν γιατί λέει δεν τους θέλει τους παραμυθάδες ο βασιλιάς. Έτσι για τρεις ολοκληρους μήνες ο Ασίμ μένει στην μεριά των παραμυθιών και απομονώνεται μακρυα από τον πραγματικό κόσμο.
Εντωμεταξύ ένας μεγάλος και φοβερός δράκος θρονιάζεται έξω από το παλάτι του βασιλιά καθηλώνοντάς τον μέσα στο παλάτι του.
Ο Ασίμ είναι αυτός που θα καταφέρει να ημερέψει το δράκο και να τον οδηγήσει κοντά στους άλλους δράκους, αυτούς των παραμυθιών. Έτσι κερδίζει την ευγνωμοσύνη του Βασιλιά και συνεχίζει τη δουλειά που έμαθε από τον πατέρα του και σίγουρα θα την μάθει και αυτός με τη σειρά του στα παιδιά του.

IMG_8600

IMG_8601

IMG_8602

IMG_8604

IMG_8606

IMG_8607

IMG_8691