IMG_3715
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Ανέβα επίπεδο

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 4+
Σελίδες: 48 ·
Σχήμα: 24Χ24 ·
Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-911-6 ·
Τιμή: 13,99 €

Τι χρειάζεται να έχεις για να «ανέβεις επίπεδο»;

Να αποδείξεις πόσο δυνατός είσαι σε μια συναρπαστική αναμέτρηση

ή κάτι τελείως διαφορετικό;

Μια μαμά που έχει περάσει πολλα χρόνια, λόγω σπουδών, μπροστά  από τα picture elements ή αλλιώς pixels δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται γι´αυτό το βιβλίο.  Μου κέντρισε αμεσως το ενδιαφέρον και ηθελα να το εχω στην κανονική μας βιβλιοθήκη αλλα και εδώ, στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του μπλογκ. Πρόκειται για το καινούριο αγαπημένο μας,  το Ανέβα Επίπεδο του Αντώνη Παπαθεοδούλου με εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Σερ-Νικ-Ανίκητος-Υπέρ-Σούπερ-Ιππότης είναι ο χαρακτήρας του Νίκου στο διάσημο παιχνίδι για κινητά και τάμπλετ ΣΟΥΠΕΡ-ΙΠΠΟΤΟΜΑΧΙΕΣ.

Αυτός ο Σερ-Νικ-Ανίκητος-Υπέρ-Σούπερ-Ιππότης έχει καταφέρει απίστευτα πράγματα..Πέρασε από το Δάσος των Σκιών, τις Δρακοφλόγες , σκαρφάλωσε στους Πανυψηλόπυργους και ανέβηκε πολλά ακόμα επίπεδα για να φτάσει στο … 99. Τι χρειάζεται ομως για να φτάσει στο 100; Μια αναμέτρηση με τον Φόβο-και-Τρόμο-Σούπερ-Μαχητή-Τζον! Ακούγεται τρομακτικός ε; Χμ…. Μόνο το όνομα είναι γιατί ο ίδιος βρίσκεται στο επίπεδο 1 και φυσικά η αναμέτρηση ανάμεσα στους δυο είναι εντελώς άνιση. Αυτό σκέφτεται κατευθείαν και ο Σερ-Νικ-Ανίκητος-Υπέρ-Σούπερ-Ιππότης.

“Πώς είπατε;

Μια στιγμή , μια στιγμή…

Ποιος είσαι εσύ;”

λεει μόλις βλέπει τον μικρούλη Φόβο-και-Τρόμο-Σούπερ-Μαχητή-Τζον.

IMG_3714

“Μα…

δεν γίνεται… δεν μπορώ να σε πολεμήσω.

Είναι άδικο! Ούτε σπαθί δεν έχεις!”

Έτσι βοηθάει τον «μικρούλη» αντίπαλο να περάσει τα επίπεδα για να γίνει και αυτός “ίσος” με αυτόν.

Να έχει ένα σπαθί, μια ασπίδα, ένα τόξο!

Και ναι! Τα καταφέρνουν! Τώρα είναι και οι δυο στο επίπεδο 99. Τώρα μπορούν να πολεμήσουν επί ίσοις όροις. Αλλά για μισό λεπτό:

“Τώρα είμαστε… είμαστε… ΦΙΛΟΙ”

Μετά από όλα αυτά που πέρασαν παρέα θα πολεμήσουν; Είναι δυνατόν; Η φιλία άλλωστε έτσι δεν χτίζεται; Μέσα από αγώνες , δυσκολίες , συνεργασία, κατανόηση, σεβασμό , αλληλοβοήθεια; Οι δυο χαρακτήρες του παιχνιδιού καταρρίπτουν αυτό που προτάσσει το ηλεκτρονικό παιχνίδι και δημιουργούν μια δική τους πραγματικότητα. Αυτή που ζούνε οι αληθινοί φίλοι καθημερινά. Αυτή βρίσκεται μακριά από τις οθόνες και τα φωτεινά εικονοστοιχεία. Μακριά από φανταστικούς πολέμους. Μια real time πραγματικότητα με αληθινές αξίες. Με πραγματικές φιλίες , χωρίς βία και αγώνες μόνο με θεμιτά μέσα.

Το μοναδικό αυτό βιβλίο τελειώνει αντικαθιστώντας τα όπλα με μπάλα, με ξύλα για να χτίσουν δενδρόσπιτο, με σανίδα για θαλάσσιο σκι … Έτσι περνάνε αξέχαστες στιγμές υπενθυμίζοντας πως οι πραγματικοί φίλοι, μας ανεβάζουν επίπεδο στη ζωή.

Πρωτότυπο, έξυπνο, σύγχρονο, με δυνατά νοήματα θα αγαπηθεί σίγουρα από όλους τους  αναγνώστες μικρούς αλλά και  μεγάλους.

To βιβλίο προορίζεται για 4+ αλλά εμείς το διαβάζουμε και με τα δυο αφεντικά ( 4 και 2 ετών) Χαίρομαι πολύ που κάθε φορά το μικρό αφεντικό, πριν ακόμα ξεκινήσουμε την ανάγνωση φωνάζει : ΦΙΛΟΙ! Τι όμορφο να είσαι δυο ετών και να φωνάζεις με τόση χαρά αυτήν την υπέροχη λέξη;

μπορειτε να το αγοράσετε από  εδώ! 

Το 2018 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της εικονογράφου για το παγκόσμιο βραβείο εικονογράφησης για παιδιά και νέους Hans Christian Andersen 2020

IMG_8288

IMG_8302IMG_8306IMG_8308IMG_8310IMG_8312IMG_8314

IMG_8315