IMG_3073

Συγγραφέας:Μαρίνα Γιώτη
Ημερομηνία έκδοσης:31/10/2018
Αριθμός σελίδων:64
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα
Ηλικίες: 4+
Το καινούριο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη έρχεται να ταξιδέψει εμάς τους “μεγάλους” σε χρόνους παιδικούς, μαγικούς, τότε που λέγαμε τα κάλαντα ξημερώματα , τότε που κοιτούσαμε κρυφά τον μπλε παγωμένο ουρανό το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων  ή Πρωτοχρονιάς μήπως και δούμε τον Ρούντολφ με τα ελαφάκια να σέρνουν το μαγικό ιπτάμενο όχημα του Αι-Βασίλη με τα δώρα. Αλλά τώρα που μεγαλώσαμε έχουμε τα μεγάλα αφεντικά να κοιτούν τον ασπρογένη παχουλούλη παππού και να νοιώθουν χίλια μύρια συναισθήματα.. Το δικό μας μεγάλο αφεντικό , χτες στην Ονειρούπολη Δράμας ήταν η πρώτη φορά που δέχτηκε να καθίσει στην αγκαλιά του και να του ζητήσει και δώρο μαλιστα. Το μικρό αφεντικό δεν ήθελε να καθίσει αλλά δέχτηκε με χαρά το δωράκι που μοίραζε σε όλα τα παιδάκια, ενα παστέλι! Οπότε τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία σίγουρα καταλαβαίνουν πως κάτι μαγικό γίνεται γύρω από αυτόν τον “άνθρωπο”. Φέρνει δώρα σε όλα τα παιδιά που κάνουν καλές πράξεις, γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν κακά παιδιά. Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο σε μια νύχτα; Σύντομα υπολογίζω πως θα έρθει το ερώτημα
Μαμά υπάρχει στα αλήθεια ο Αι – Βασίλης;
Έτσι ήρθε αυτό το μαγικό βιβλίο με μαγικό τρόπο στη μαγική Χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη μας για να μας βοηθήσει σε αυτό το ερώτημα που φέρνει αμηχανία σε όλους τους γονείς.
Η Μαρίνα Γιώτη με τη βοήθεια του ρεπόρτερ Φάνη δείχνει στους γονείς πώς μπορούν να μεταδώσουν τα πιο δύσκολα νοήματα με απλό τρόπο. Ο Φάνης ο Μπούφος μέσα σε μια νύχτα θα λύσει αυτό το μυστήριο. Θα ταξιδέψει από το Θιβέτ και θα φτάσει μέχρι τον παγωμένο Βόρειο Πόλο προκειμένου να ανακαλύψει το απίθανο. Υπάρχει ή είναι δημιούργημα της φαντασίας μας;
Μέσα από το βιβλίο αυτό στόχος είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν έχοντας πίστη στην υπέρτατη αρετή που είναι η αγάπη αλλά και στη δύναμη της ψυχής τους ή τα ταλέντα τους.
“Η Αγάπη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους άλλους ….
Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε οτι.. ο Αϊ – Βασίλης είμαστε όλοι εμείς, κάθε μέρα του χρόνου”
Μα αυτό είναι ο Αϊ Βασίλης: η Αγάπη που έχουμε για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους.
Το βιβλίο εκτός από την ιστορία με τον Φάνη τον ρεπόρτερ , περιέχει και τρόπους για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις για εμάς και τα παιδιά μας, να ζωντανέψουμε τον Αϊ Βασίλη στην καρδιά όλης της οικογένειας. Από την εκπαιδευτικό Πόλκα Χατζηιωάννου- Σταθοπουλου.
Είναι #musthave βιβλίο για την ωραιότερη εποχή της χρονιάς! Μπορείτε να το βρείτε εδώ!
Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ελένη Γιαννούδη, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοφόρος σας προσκαλούν σε μια διαδραστική παραμυθοαφήγηση βασισμένη σε αυτό το νέο Χριστουγεννιάτικο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30
στην αίθουσα Λίτσα Φωκίδου του Δημαρχείου Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21 Πανόραμα).
H συγγραφέας, µαζί µε τον δαιµόνιο ρεπόρτερ Φάνη τον Μπούφο, σας προσκαλούν σε μία περιπέτεια στον παγωμένο Βόρειο Πόλο! Ελάτε να γίνουμε βοηθοί του Αϊ-Βασίλη και να εξερευνήσουμε τη σημασία της πίστης, την αξία της προσφοράς και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα χαρίζουμε ένα αντίτυπο για έναν τυχερό ή τυχερή. Ακολουθείστε τα βήματα σε ανάρτηση που θα κάνω στο instagram.

IMG_3075-2

IMG_3077-2

IMG_3096-2

IMG_3088-2