IMG_2104

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Ο πρώτος μου Κάρολ
Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου
Διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
ISBN: 978-618-03-1554-7
Σελίδες: 40
Ημερομηνία Έκδοσης: 18/10/2018

 

Το πασίγνωστο παραμύθι του Λιούις Κάρολ (Charles Lutwidge Dodgson το πραγματικό του όνομα) , η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, μόλις κυκλοφόρησε με μια νέα προσέγγιση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ήταν ένα βιβλίο που περιμέναμε με ανυπομονησία. Αυτό το πασίγνωστο έργο του Άγγλου συγγραφέα, μαθηματικού, φωτογράφου και κληρικού όπως και πολλά άλλα αποτελούν μια καταπληκτική σειρά με διαμάντια της παγκόσμιας λογοτεχνίας που λέγεται “ Η πρώτη μου λογοτεχνία”. Μια σειρά με αξεπέραστα έργα γραμμένα από την αρχή από τους καλύτερους Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.

Εμείς σήμερα ήρθαμε να παρουσιάσουμε δυο από αυτήν την σειρά που σίγουρα αξίζει να έχουμε στην παιδική βιβλιοθήκη μας για να μας θυμίζουν αξίες που δεν πρέπει να προσπερνάμε: ειλικρίνεια, συμπόνια, υπομονή, τιμιότητα, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα, ελευθερία, φιλία, αγάπη, σεβασμό γενναιοδωρία.

IMG_2102

Η γλυκιά ηρωίδα του βιβλίου, η Αλίκη, χωρίς φόβο ακολουθεί τον λευκό κούνελο σε μια κουνελοτρυπα και πέφτει , πέφτει όλο πέφτει μέχρι να προσγειωθεί σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο αναπάντεχα και πρωτότυπα σκηνικά που για δεκαετίες ολόκληρες μεταφέρουν όλη την υφήλιο σε αυτόν τον ονειρικό κόσμο που έπλασε ο Κάρολ. Περίεργα όντα εμφανίζονται στο δρόμο της , περιπέτειες που αντιμετωπίζει με ωριμότητα κ ψυχραιμία, τη μια μεγαλώνει και την άλλη μικραίνει, το παιχνίδι αυτό με την αλλαγή κλίμακας έχει τόσο ενδιαφέρον… Τα παιδιά μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη αυτής της κλασικής ιστορίας και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα αφού εκτός από την μοναδική ιστορία με τις περιπέτειες της Αλίκης θα λατρέψουν και την εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά προτείνουμε αυτό το μοναδικό βιβλίο με εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ  το οποίο θα παρουσιάσω σε άλλη ανάρτηση.

IMG_2093

“Απίθανο! Συνέχεια βλέπω γάτες χωρίς χαμόγελο. Αλλά χαμόγελο χωρίς γάτα είναι ότι πιο παράξενο έχω δει στη ζωή μου!” μονολόγησε η Αλίκη

IMG_2095IMG_2109IMG_2112

“Αμ δε γνωρίζεις τον Χρόνο  τόσο καλά  όσο εγώ” μουρμούρισε ο Καπελάς. “Ο Χρόνος δεν κάνει τίποτα από ότι του ζητάω. Είναι συνεχώς πέντε η ώρα το απόγευμα”.

IMG_2096

 

Παρακάτω μερικές εικόνες από το θεματικό καφέ Doragon στη Θεσσαλονίκη. Ένα ιδανικό μέρος για να διαβάσεις αυτό το θαυμάσιο βιβλίο!

DSC01533

DSC01468DSC01491DSC01466DSC01476

IMG_2044

IMG_2070

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ

Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας
Διασκευή: Λίνα Σωτηροπούλου
ISBN: 978-618-03-1553-0
Σελίδες: 40
Ημερομηνία Έκδοσης: 18/10/2018

IMG_2060

Το δεύτερο βιβλίο για σήμερα είναι οι ιστορίες του ταξιδιώτη Λέμιουελ Γκιούλιβερ. 16 χρόνια διαρκούν τα ταξίδια του και θα συναντήσει και αυτός φανταστικούς κόσμους όπως η Αλίκη, θα βρεθεί μικροσκοπικός ανάμεσα σε γίγαντες, αλλά και γίγαντας ανάμεσα σε μικροσκοπικούς ανθρωπάκους. Ακόμα μια ομοιότητα με την Αλίκη η οποία μικραίνει και μεγαλώνει. Θα ταξιδέψει σε ιπτάμενο νησί όπου εκεί στη σχολή μαθηματικών έγραφαν τις εξισώσεις πάνω σε μπισκότα, τα οποία τα έτρωγαν με σκοπό να μεταφέρονται οι γνώσεις κατευθείαν στον εγκέφαλο χωρίς να χρειάζεται να διαβάζουν!

Ταξίδεψε στη Γλουβδουβδριβη, στο Χουίχνχνμ και στη Λαπούτη… το μάθημα που μας περνάει μετά από όλες αυτές τις φανταστικές περιπέτειες είναι “Χνούι ίλα νίχα!” Τι σημαίνει αυτό; Θα το διαβάσετε στο τέλος του βιβλίου!

Υπέροχο όχι μόνο για τους μικρούς αναγνώστες αλλά και για τους μεγάλους..

  “Αυτά τα βιβλία είναι βιβλία μέσα από τα οποία γινόμαστε και μεις παιδιά” Βιρτζίνια Γουλφ

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!

IMG_2058IMG_2066IMG_2062IMG_2067