ΒΡΟΧΗ

ΣΑΜ ΑΣΕΡ

IMG_0782

Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία

Ημ. Έκδοσης : 11/10/2018
Σελίδες : 40
Ηλικία : 3-4,5-6
ISBN:978-618-01-2506-1

Oι φθινοπωρινές μας αναγνώσεις εμπλουτίστηκαν με δυο μοναδικά βιβλία! Τη Βροχή κ Το χιόνι του Σαμ Ασερ από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο μικρός Σαμ όταν ξυπνάει και βλέπει τη βροχή το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι να βγει έξω και να τσαλαβουτήσει στις νερολακούβες, να σηκώσει το κεφάλι προς τον ουρανό, να ανοίξει το στόμα και να “πιει” τις σταγόνες νερού ή ακόμα και να δει τον εαυτό του ανάποδα! Μα πόσα διασκεδαστικά πράγματα μπορεί να κάνει κανείς όταν βρέχει; Ο παππούς όμως έχει άλλη άποψη και θα πρέπει να περιμένουν να σταματήσει η βροχή. Άλλωστε έχει να γράψει ένα σημαντικό γράμμα… Οπότε ο μικρός Σαμ έχει χρόνο να διαβάσει τα βιβλία του και να ονειρευτεί όμορφες περιπέτειες στο νερό. Έτσι ο ήρωας του βιβλίου περιμένει υπομονετικά ανοίγει τα βιβλία του, διαβάζει για τη Βενετία , τις γόνδολες και τα καρναβάλια.. όταν η βροχή σταματάει ετοιμάζονται, βγαίνουν έξω και Ω! Όλες οι ιστορίες που διάβαζε προηγουμένως στα βιβλία του, παίρνουν μορφή και εμφανίζονται μπροστά τους γονδολιέρηδες και παρδαλά ντυμένοι ακροβάτες. Αυτό δεν κάνουν άλλωστε τα βιβλία; Ο μικρός Σαμ με τον παππού ενώ περνούσαν υπέροχα αυτή τη βροχερή μέρα ταχυδρόμησαν το γράμμα και επέστρεψαν χαρούμενοι στο σπίτι!

Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση που μας μαθαίνει πως η υπομονή είναι αρετή. Είναι επίσης σημαντικό να μάθουμε στα μικρά αφεντικά μας να κάνουν κάτι εποικοδομητικό την ώρα όπως το να διαβάζουν ένα βιβλίο. Έτσι ώστε να γεμίζουν τα μυαλουδάκια τους με φανταστικές ιστορίες και εικόνες; 

Αγαπήσαμε επίσης

  • Το εξώφυλλο έχει μια τρισδιάστατη αίσθηση. Αγγίζεις τις σταγόνες νερού .
  • Η εικονογράφηση μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια ,
  • Την τρυφερή σχέση ανάμεσα στον μικρό Σαμ και τον παππού του,
  • Το μάθημα ζωής πως αξίζει να έχουμε υπομονή και να περιμένουμε για κάποια πράγματα ,
  • Το φανταστικό σκηνικό στις τελευταίες σελίδες που εμείς εδώ με τα αφεντικά καθόμαστε ωωωωρα και το συζητάμε!

 

Το βρίσκετε εδώ!

IMG_0882

IMG_0803

Το big boss απαντάει πάντα πρώτη στην ερώτηση “σταμάτησε η βροχή; Οχι! ” Φωνάζει . της έκανε εντύπωση η μικρή λέξη γραμμένη μοναχουλα στη σελίδα με την λίμνη από βροχή!

IMG_0811IMG_0817IMG_0823

ΧΙΟΝΙ

ΣΑΜ ΑΣΕΡ

IMG_0865

IMG_0912.jpg

Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 11/10/2018
Σελίδες : 40
Ηλικία : 3-4,5-6
ISBN:978-618-01-2507-8

Εδώ το πρωί είναι ντυμένο στα λευκά! Ο μικρός Σαμ θέλει να βγει έξω και να πατήσει πρώτος το χιόνι , όπως ακριβώς θέλαμε και μεις.. θυμάστε; Απάτητο χιόνι!

Ο παππούς όμως πρέπει να ετοιμαστεί και με ηρεμία δίνει τις απαραίτητες οδηγίες στο εγγονάκι του όπως μην ξεχάσεις το κασκόλ, το σκούφο κτλ. Ο ενθουσιασμός των παιδιών συχνά είναι τέτοιος όπου δεν θυμούνται τίποτα από αυτά που πρέπει να κάνουν.. έτσι ερχόμαστε εμείς οι μεγάλοι και υπενθυμίζουμε με ψυχραιμία τι πρέπει να γίνει !

Όταν βγαίνουν έξω ο παππούς και ο εγγονός θα απολαύσουν και οι δυο το παιχνίδι στο πάρκο με τους πραγματικούς φίλους αλλά και τους….φανταστικούς!

Αγαπημένη σελίδα αυτή με το μεγάλο λευκό απάτητο χιόνι όπου και τα δυο αφεντικά χαϊδεύουν τη σελίδα και δείχνουν να το απολαμβάνουν σαν να είναι αληθινό !

Αγαπήσαμε

  • Την μαγεία του χιονιού
  • Τον ενθουσιασμό του Σαμ και τον παιδικό αυθορμητισμό του
  • Την αξία του να περιμένεις υπομονετικά για κάτι που αξίζει

Αυτά τα βιβλία τράβηξαν το ενδιαφέρον και του 20 μηνών μικρού αφεντικού αλλά και του 3,5 ετών μεγάλου αφεντικού! Επιτυχία !

Τώρα περιμένουμε και μεις με ανυπομονησία να δούμε μεσα στο χειμώνα μια άσπρη μέρα!

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

IMG_0841IMG_0843

IMG_0894.jpg

IMG_0908