Τα βιβλία της Τζούλια Ντοναλντσον

Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ηλικία: από 3 ετών

Έκδοση: Σεπτέμβριος 2018

Δυο υπέροχα βιβλία από μια σημαντική και πολύ δημοφιλή συγγραφέα παιδικών βιβλίων, γραμμένα σε στιχάκια, με υπέροχη εικονογράφηση.

Ο ποιητής κούνελος

ISBN: 978-618-03-1409-0 

Τίτλος πρωτότυπου: The Rhyming Rabbit

Ο καημένος ο ποιητής κούνελος αισθάνεται μοναξιά. Κανένα από τα άλλα κουνέλια δεν εκτιμάει τα ποιήματά του, που τα έχει συνθέσει με τόσο μεράκι. Κι όσο για τα υπόλοιπα ζώα; Του λένε απλώς να σωπάσει! Όμως, μια όμορφη νύχτα με πολλά αστέρια στον ουρανό, γνωρίζει κάποιον που μοιράζεται την αγάπη του για την ποίηση…

Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα, από δύο βραβευμένες δημιουργούς.

Το μεγάλο αφεντικό διαβάζοντας αυτό το βιβλίο καταλαβαίνει πως δεν ειμαστε όλοι το ίδιο. Υπάρχουν ξεχωριστοί άνθρωποι ανάμεσα μας που πρέπει να τους δεχόμαστε. Οι καλλιτέχνες για παράδειγμα ζουν εκεί έξω και έχουν μια ευαισθησία παραπάνω απέναντι σε ότι τους περιβάλει. Έχουν μια αλλη οπτική και πρέπει να τη δεχόμαστε χωρίς να τους περιορίζουμε.

IMG_0732IMG_0735IMG_0738IMG_0740IMG_0745IMG_0748

Η πριγκίπισσα και ο μάγος

ISBN: 978-618-03-1410-6

Tίτλος πρωτότυπου: The Princess and the Wizard

Επτά ευκαιρίες έχει η Ελάιζα να το σκάσει 

αφού πρώτα το χρώμα της και τη μορφή αλλάξει.

Κάθε φορά όμως που η πριγκίπισσα Ελάιζα μεταμορφώνεται – σε γαλάζιο ψάρι, σε πορτοκαλί αλεπού, σε μαύρη γάτα-, ο κακός μάγος τη βρίσκει και της αναθέτει μια κοπιαστική δουλειά. Θα καταφέρει η θαρραλέα πριγκίπισσα να τον ξεγελάσει και να επιστρέψει στο παλάτι εγκαίρως για να γιορτάσει τα γενέθλιά της;

Ένα συναρπαστικό παραμύθι από δύο βραβευμένες δημιουργούς.

Ποσο όμορφη ιστορία που κρατάει το ενδιαφέρον του μεγάλου αφεντικού σε εγρήγορση.. θα καταφέρει να ξεφύγει από τον μάγο η πριγκίπισσα; Αναρωτιέται … εικονες με έντονα χρώματα ζωντανεύουν την ιστορία που θα λατρέψετε εσείς και τα μικρά σας αφεντικά! Από τριών ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το κείμενο αλλα κι ο μικρος μου καθεται και ξεφυλλίζει τις σελίδες .. μόνο που μπερδεύει τον μάγο με … παπά !

Καλές αναγνωσεις!

IMG_0715IMG_0720IMG_0721IMG_0723IMG_0727IMG_0728IMG_0731