IMG_9293

Το μεγάλο αφεντικό μεγάλωσε! Πρόσφατα την απολαύσαμε στις επιδείξεις του σχολείου της να κάνει στίβο! Ναι στίβο! Ακόντιο, σφαίρα, εμπόδια, άλμα εις μήκος και άλμα εις ύψος! Όλα αυτά σε μινι έκδοση.. ήταν πραγματικά συγκινητικό και πάλευες να συνειδητοποιήσεις πότε περνάει ο καιρός και βλέπεις το παιδί σου να καταφέρνει πράγματα μακρυά σου , χωρίς εσύ να έχεις βάλει το χεράκι σου! Στην νέα ομάδα της με τον γυμναστή και τους φίλους της να κάνει προπονήσεις.. πήραμε φυσικά και μετάλλιο, όπως θα δεις και παρακάτω !

IMG_7440

 

Στα μεγάλα όνειρά σου – Εκδόσεις Ψυχογιός

Βασίλης Τσανταρλιώτης

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά
Θεματική κατηγορία : Αθλητισμός
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 07/06/2018
Σελίδες : 48
Ηλικία : 3-4,5-6,7-8

Με αφορμή αυτό έψαξα και βρήκα το βιβλίο

IMG_7559

Στα μεγάλα όνειρά σου του Θανάση Τσανταρλιώτη από τις εκδόσεις Ψυχογιος.

Ήταν αυτό που έψαχνα.. ενα βιβλίο για παιδιά, νέους αθλητές ή αθλητές γενικότερα. Ακόμα και για εμάς τους μεγάλους! Τα μηνύματα ειναι σπουδαία και έχουν να κάνουν με την πίστη στον εαυτό μας, την συνέπεια στις υποχρεώσεις μας και την υπομονή μεχρι την επίτευξη των στόχων μας.. έννοιες που κάθε παιδάκι όταν μπαίνει στον κόσμο του αθλητισμού ή πρωταθλητισμού πρέπει να κατανοήσει και να πορεύεται με αυτές.

Εξαιρετικά ποιηματάκια που διαβάζονται ευχάριστα , συνοδεύονται από υπέροχη εικονογράφηση.

Ειναι η ιστορία της νεαρής Σοφίας, η οποία ονειρευεται μια μέρα να γίνει αθλήτρια κωπηλασίας.

“Δύσκολες οι προπονήσεις , όμως με υπομονή προσπερνά τις δυσκολίες κι έρχεται η ανταμοιβή”

Καταφέρνει να συμμετέχει σε αγωνες οχι πάντα με επιτυχία αλλα “όταν πλέον ξεκινάει, πίστη έχοντας μεγάλη, δυνατές κουπιές τραβάει για να μην την φτάσουν άλλοι”

Δεν το βάζει ποτε κάτω ” σκληρή δουλειά θ´ακολουθήσει με συνέπεια και θυσιες. Μόνο έτσι θα αποκτήσει πολλές νίκες και εμπειρίες “

Άραγε θα καταφέρει να λάβει μέρος ακόμα και στους Ολυμπιακούς;

Πολλές εναλλαγές συναισθημάτων όπως ακριβώς συμβαίνει με τους αθλητές και όχι μόνο, απεικονίζονται υπέροχα στα σχέδια του Σπύρου Γούση . Συγκηνιτικό, ελπιδοφόρο, μεταφέρει υψηλές αξίες στους αναγνώστες, ειναι ενα βιβλίο που σίγουρα χρειαζόμαστε στην βιβλιοθήκη μας!

Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα Θεσσαλονικιό Βασίλη Τσανταρλιώτη που ξεκίνησε από δέκα χρονών τον πρωταθλητισμό στην κωπηλασία και έχει καταφέρει να σπάσει και παγκόσμιο ρεκόρ! Στο βιντέακι αυτό τον ακούμε να λέει το εξής σημαντικό: Καμιά φορά η ήττα έχει μεγαλύτερο βάρος από την νίκη, γιατί μέσα από την ήττα μπορεί στο μέλλον να είμαστε περισσότερο κερδισμένοι από το αν είχαμε νικήσει…(food for thought)

Ειναι σημαντικό το ότι θέλει μέσα από το βιβλίο του να ενθαρρύνει τους νεαρούς αθλητές να μην το βάζουν ποτέ κάτω και να θέτουν υψηλούς στόχους.. του ευχόμαστε να συνεχίσει να μεταφέρει τις εμπειρίες του με τόσο δημιουργικό τρόπο και ανυπομονούμε για ενα δεύτερο βιβλίο..

Το προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα σε ολους τους γονείς και μπορείτε να το προμηθευτείτε εδώ..

IMG_7609

IMG_9310IMG_9313IMG_9314IMG_9315IMG_9319IMG_9321IMG_9323IMG_9325IMG_9334IMG_9339MED_0172IMG_9303