ISBN:978-960-605-567-6

Συγγραφείς:Shannon HaleDean HaleLeUyen Pham
Ξενόγλωσσος Τίτλος:The princess in black takes a vacation
Μεταφραστής:Τατιάνα Γαλάτουλα
Αριθμός σελίδων:87
IMG_9342
IMG_9345
IMG_9352
IMG_9353
IMG_9355
IMG_9357
IMG_9360
IMG_9362
IMG_9364
IMG_9370
IMG_9372
IMG_9378

Η πριγκίπισσα με την μαύρη μάσκα πάει διακοπες! Εκδόσεις Διόπτρα

Ενας τίτλος και ενα εξώφυλλο που σε κερδίζουν αμέσως. Έψαχνα τελευταία ένα βιβλίο που θα μιλούσε για πριγκίπισσες αλλά όχι για τις κλασσικές. Ένα βιβλίο που να μιλάει για μια διαφορετική πριγκίπισσα με τα ροζ , τα φουντωτά φορέματα, τα αφράτα κρεβάτια και τα στέμματα. Για πριγκίπισσες-νίντζα συγκεκριμένα! Ο λόγος; Εξηγώ παρακάτω:

Το μεγάλο αφεντικό έχει δυο χρώματα που αγαπαει πολύ.. το ροζ και το … μαύρο! Αυτό εχω την εντύπωση πως σημαίνει:

 1. της αρέσουν οι ντελικατες πριγκίπισσες με τα ροζ εντυπωσιακά φορέματα και ότι συνοδεύει μια καθως πρέπει πριγκίπισσα αλλά
 2. λατρεύει το δυναμισμό και
 3. την σκοτεινή πλευρά μιας πριγκιπισσας ίσως αυτή της σουπερηρωίδας!

Έτσι έπεσα πάνω σε αυτό το καταπληκτικό βιβλίο! Συνδυάζει αυτες τις δυο τόσο διαφορετικές ιδιότητες σε ενα πρόσωπο.. την πριγκίπισσα Βαλέρια και την “αλλη ” πλευρά της, την ηρωίδα που σώζει τις κατσίκες ή τους ανθρώπους από τα τέρατα . Μα είναι δυνατόν να συνδυαστούν ο καθωσπρεπισμός μιας πριγκίπισσας με μια ατρόμητη , δυναμική, μαχητική ηρωίδα που ακούει τον τερατοσυναγερμό και στο λεπτό μεταμορφώνεται σε μια σούπερ-ηρωίδα που βοηθά όσους το έχουν ανάγκη; Κι όμως… τα φαινόμενα απατούν ως γνωστόν και καποιοι άνθρωποι κρύβουν απίστευτες δυνάμεις μέσα τους κ ας φαίνονται αψεγάδιαστοι και εκλεπτυσμένοι εξωτερικά. Αρετή η “ήρεμη δύναμη”.

Μια και μιλάμε για τις δυο οψεις του νομισματος μήπως σας θυμίζει το δικό σας αφεντικό που το πρωί θα κυλιέται στα πατώματα, στα χώματα, στην άμμο, και το απόγευμα θα φοράει την τουτού ή το στέμμα και θα προσποιείται την πριγκίπισσα και πολλα αλλα; Ετσι λοιπόν τώρα καταλάβατε γιατί έψαξα και βρήκα αυτό το βιβλίο. Και ως περήφανη μαμά δηλώνω πως ήταν το πρώτο που διαβάσαμε με τόσες πολλές σελίδες. Και όμως από την πρώτη φορά το διαβάσαμε ολόκληρο!

Αγοράστε το από εδώ για τους παρακάτω λόγους:

 • Έχει σασπένς,
 • Έχει χιούμορ (δείπνο λέει το τέρας, ύπνο ακούει η πριγκίπισσα)
 • μας διδάσκει να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας
 • είναι girly αλλά διαβάζεται και από αγόρια γιατί μέσα υπάρχει και ο εκδικητής βοσκός κατα κόσμον Πέτερ, ο οποίος και αυτός σουπερ ηρωας.
 • Είναι χωρισμένο σε κεφάλαια κάτι που σημαίνει οτι μπορεί να διαβαστεί τμηματικά. Το πρωί ένα κεφάλαιο , το βράδυ τα υπόλοιπα δώδεκα!
 • Διαβάζεται πολύ ευκολα με απλές λεξούλες και εκφράσεις και κρατάει το ενδιαφέρον, αν κρίνουμε από το 3+ μεγάλο αφεντικό μας!
 • Μιλάει για διακοπές οπότε είναι must για αυτήν την περίδο που διανύουμε.
 • Είναι στυλάτη η πριγκίπισσα και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό για εμένα ( 😉 ) 
 • μας υπενθυμίζει πως τα παιδιά μας μπορούν να έχουν παραπάνω από ένα αγαπημένα χρώματα άλλωστε η προσωπικότητά τους είναι πολύπλευρη από την εποχή που είναι σποράκια στην κοιλιά της μαμάς
 • μας διδάσκει πως η δύναμη βρίσκεται μέσα μας, αρκεί να θέλουμε να τη βρούμε
 • τέλος, συμπεραίνουμε πως ακόμα και οι πριγκίπισσες και οι σούπερ ηρωίδες  μπορεί να χρειάζονται ξεκούραση και διακοπές! 

Καλές αναγνώσεις ! 

Δυο τυχεροί θα κερδίσουν δυο αντίτυπα από αυτό το μοναδικό βιβλίο στο instagram.

Πατείστε εδώ για συμμετοχή!