Έχει γλυκά ματάκια, κουνιστή ουρά και το πιο όμορφο χαμόγελο του κόσμου!
Υπάρχει όμως ένα τοσοδούλικο πρόβλημα… Ο Φίλιππος είναι πολύ μικρούλης για να τη φιλήσει, ακόμα κι αν σταθεί στις μύτες των ποδιών του!
Χρειάζεται αμέσως ένα σχέδιο για να γίνει ψηλός. . .
Μα τι πρόβλημα να εισαι αρσενικός κ κοντός και να αγαπάς κάποια που φαίνεται ψηλότερη από σενα; Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζει ο σκυλάκος Φίλιππος ο οποίος έχει τόσο κοντά ποδαράκια που τα αυτιά του σκουπίζουν το πάτωμα! Και η Πηνελόπη η σκυλίτσα από απέναντι δείχνει να ειναι δίμετρη κουκλάρα, όπως θα λέγαμε εμείς τα δίποδα!!! Μαζί με τον Παρη, τον κολλητό του, θα σκεφτούν διάφορα τεχνάσματα για να πλησιάσει την Πηνελόπη και να δείχνει κ αυτός ψηλός.. Μέχρι και μπότες παραγεμισμένες με εφημερίδες θα βάλει αλλα θα τα καταφέρει; Γίνονται ρε παιδιά αυτά τα πράγματα; Τελικα όμως τα φαινόμενα απατούν και τα δυο σκυλάκια από κοντά θα βρεθούν! Μα τι έκπληξη! Θα ερωτευτούν!
Ειναι ένα έξυπνο βιβλίο , με ξεκαρδιστικά παραθυράκια που ακόμα και ο μπαμπάς και η μαμα σίγουρα θα το ευχαριστηθούν! Έχει πλάκα, έχει γέλιο, έχει ενδιαφέρον η πλοκή και η αγωνία κορυφένεται σελίδα προς σελίδα.
Αγαπημένο σημείο όταν ο Φίλιππος γράφει ενα μήνυμα στον τοίχο για να το δει η Πηνελοπη από απέναντι την αλλη μερα το πρωί αλλα, ω δεν σκέφτηκε πως όταν το παράθυρο ανοίγει κρύβει κάποιες λέξεις κλειδιά από το όμορφο μήνυμα! Τελικα τι διαβάζει η Πηνελοπη και κλαίει ενώ θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας;
Οι εκδόσεις Διόπτρα για ακόμα μια φορά μας χάρισαν υπέροχες αναγνώσεις και μερικά μάθηματα που όλοι πρέπει να πάρουμε : να αγαπάμε τον εαυτό μας , να μην κρίνουμε κάποιον από την εμφάνιση και όταν έχεις στόχο με αρκετή προσπάθεια τα καταφέρνεις!!
Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ!